lauantai 17. toukokuuta 2008

Terveiset Fuengirolasta

Heippa!


Nyt seikkaillaan.. tai paremminkin lohoillaan taalla Fuengirolan auringossa. Lampoa on ollut riittamiin, ja pikkuhiljaa sen alkaa iho varista huomaamaan.


Kuten aiemmin kerrottiin, torstaina otimme yobussin Malagaan. Matka sujui hyvin, mutta uni jai - kuten arvattavissa - hyvin vahiin. Bussi kiemurteli ja heilahteli aika lailla, eika kaikkien pekkien saadot toimineet. Kuitenkin perille paastiin. Malagassa ensimmaisena otimme hiukan evaita, ja kun silta tuntui, uskaltauduimme ulos asemalta. Ensimmaiseksi kavimme viemassa kamat sailoon juna-asemalle, joka on aivan bussiaseman vieressa. Kamojen viemisen jalkeen lahdimme kiertelemaan kaupunkia. Kavimme aamiaisella (Churroja ja kahvia - yllattavaa) seka vahan katselimme malagan menoa puiston penkeilta kasin.




Malagassa hengailtuamme otimme paikallisjunan kohti Fuengirolaa. Malagan juna-asema oli paljon uudempi kuin MAdridin, junat kuitenkin niita samoja. MAlagan asemasta huomasi kylla sen, etta se on Espanjan kolmanneksi turistisin (lapikulku)paikka (Vain Barca ja Mallorca menevat edelle), kaikki tekstit ja kuulutukset olivat myos englanniksi. Huh, rupesi jo hieman arsyttamaan, kun tuntui etta nyt ollaan jossain keskeeuroopan turistikaupungissa, eika Espanjassa ollenkaan....




Fuengirolaan oli helppoa kulkea - junalla matkaan meni noin tunti. Hostellimme sijaitsee pari kilsaa Fuengirolasta Malagaan pain, joten jaimme jo toiseksi viimeisella pysakilla poi s(paattari = Fuengirolan keskus). Matka maksoi pari euroa per karsa.

Hostellimme oli valittu aika harvojen vaihtoehtojen joukosta, kaikkien muiden tavoin palvelusta hostelworld.com. Hostelli on hyvalla paikalla, rantojen laheisyydessa mutta tosiaan aika kaukana keskustasta... Tosin kaikki palvelu tloytyvat myos tasta hostellin lahelta, silla koko aurinkorannikko nayttaa olevan samanlaista turstikeskusta. Myos huoneemme oli ihan mukana, ainoana miinuspuolena se, etta suihkun hana oli vahan likainen. Muuten kamppa on pieni, siisti ja juuri sopiva.



No, kampillla emme yllatyksena pitkaan viipyneet, vaan matka kavi kaduille. Paatimme lahtea kavelemaan kaupunkia ympari tavoitteena saada kokonaiskuvaa alueesta... No, kokonaiskuvan voi tiivistaa (kuten arvasimme) kahteen sanaa. TURISMI ja SUOMALAISET! Tuntui, etta taalla kuulee enemman suomea kun Helsingin vuosaaressa ;). Suomalaisia tuli kaduilla vastaan vahan valia, ja kaikki keskustelut yritettiin aloittaa englanniksi.. Tuntui etta kaikki eivat edes osaa Espanjaa niin hyvin kuin me (mika ei ole paljon). Vaikka Suomen kuulemisesta ensin yllattyi, jopa positiivisella tavalla, alkoi se nopeasti arsyttaa.. Vaikka tiesimme, etta taalla turisteja onkin, olisi kuitenkin kiva tuntea olevansa Espanjassa, eika jossain muualla... No, jokatapauksessa...

Paiva taittui pikkuhiljaa iltaan, ja kavimme viela katselemassa SUOMEN jaakiekkopelia, SUOMIbaarissa, sadan SUOMAlaisen kanssa. No, suomi tietenkin havisi (silla seurauksella, etta teki tanaan mieli sanoa "joo" kun meilta kysyttiin et ollaanko venajalta :P). Havion jalkeen hiivimme miljoonan mutkan (hostellissa ei olut karttaa) jalkeen nukkumaan ja nukuimmekin melkein 12h.

Aamusta lahdimme kaymaan lenkilla ja sen jalkeen siirruimme aamiaisen kautta rannalle. Siinapa oikeestaan koko tamanastinen aika. Nyt Lahdemme hiukan kaupungille, ja sitten taas SUOMIbaariin katselemaan SUOMEN pelia. Mukavaa. Ps. Rannalla joimme SUOMALAISTA lonkero ja Ruotsalaista (!) siideria.

Alla viela kuvia rannalta =)









Nyt katselemaan kaupunkia. Luultavasti palailemme vasta Marbellasta, jos siella saadaan nettia toimimaan. Pari paivaa menee luultavasti vain lohoillessa ja nauttiessa Madridissa niin harvinaisesta auringosta..ja siita ei hirvesti ole mitaan kerrottavaa.. Joten hasta luego!

Ei kommentteja: