lauantai 10. toukokuuta 2008

Granadan kaupunki

Noniin, nyt vähän enemmän granadaa.

Majoittumisen jälkeen suuntasimme kulkumme kaupungille. Sää Granadassa oli tänään sateinen, joten sateenvarjotolivat aina aika-ajoin käytössä. Turisti-infosta saamamme kartan mukaan täällä näyttää olevan paljon vierailun arvoisia kohteita. Linnoja, muuria, katedraali, temppeleitä sekä ulkona erilaisia monumenttejä. Kayupungin katuja nähtävissä tässä ja palvelimella!







Että tämä päivä ei olisi mennyt pelkästään liikuskeluksi ja hölmöttelyksi, päätimme kaupungin, katujen, suihkulähteiden ja patsaiden kuvauksen lomassa käydä katselemassa myös yhden kohteen. Niinpä BK:n maittavan hampparin jälkeen painelimme Katedraaliin, joka on keskustan ehkä isoin nähtävyys.

KAtedraali oli erilainen kuin mitä olimme nähneet Sevillassa, Segoviassa, Toledossa tai missään muussakaan kaupungissa. Katedraali oli hyvin valoisa, siellä oli ikkunoita eikä yhtään niin synkkä tunnelma kuin mitä muissa vastaavissa. Ehkä valoisuudenkin takia paikka näytti todella valtaalle, kalliille hienolle ja uudellle. Etenkin alttari teki meihin suuren vaikutuksen ja tämän takia kohde nousikin jopa Sevillan maailman kolmanneksi suurimman katedraalin ohi, sijoittuen heti Vatikaanin jälkeen toiseksi. Kuvia kohteesta alla sekä palvelimella.





------------------------------------------------------------


Nyt kun olemme pintapuolisesti tutustuneet Sevillaan, Malagaan sekä Granadaan, voimme sanoa niistä jotain tiivistetty. Näistä kolmesta kaupungista Malaga erottuu selvimmin. Malaga on näistä eniten turistikaupunki, keskustan keskittyessä tarjoamaan sen mitä turisti rantalomallaan tarvitsee. Keskustassa ja rannassa on paljon luksushotelleja, kaikki on englanniksi eikä perinteinen espanja ole näkyvillä. Malaga on myös ilmeisen teollinen tai muutenkin suttuinen kaupunki, likaisine satama-alueineen. Ehkä vaikutelmaan vaikutti se, ettemme (vielä) kerinneet tutustua kaupungin historiatarjotaan, jota kuitenkin oppaiden mukaan on HYVIN rajoitetusti. Kukkulalla oleva raunio tarjosi toki jotain, mutta vielä enemmän kuin muissa vastaavissa sen paras anti olivat näkymät.

Seuraavana voisi ottaa Sevillan. Sevillan keskusta oli sympaattinen, ja sitä leimasi tietysti suuri katedraali siitä alkavan kävelykadun ohella. Sevillan keskusta oli paljon viiihtyisämpi ja kauniimpi kuin Malaga, ja samalla se tarjoaa paljon enemmän kulttuuria, aina tapaksista ja illan istumisesta lähtien, joka taas Malagassa on ehkä hävinnyt turismin myötä (vähän). Negatiivisena puolena Sevillassa oli hiljaisuus ja rauhallisuus. Asuttavaksi kaupunki on ehkä liian pieni, se ei tarjoa kauheasti....ainakaan pidemmän päälle. Tällainen tuntuma ainakin meille jäi, ehkä tähän vaikutti tottuminen madridin vilkkaaseen menoon.

Viimeisenä kaupunkina Granada, joka suurempana kaupunkina tuntui jotenkin kotoisammalle. Kuitenkin Granada on viihtyisä, puistokatuineen, suihkulähteineen ja kultturipaljoutensa takia. Granadassa on aistittavissa myös jotain samaa kuin Tampereessa. Keskusta ei Granadassa ole liian sekava, mutta näyttäisi tarjoavan enemmän kui edellisissä paikoissa. Madriidiin verrttuna suuri keskuskatu puuttuu (Gran Via)..tai, se löytyy mutta pienemmässä mittakaavassa. Edelleen, täydellisen kaupungin voisi saada iskemällä Madridin vilkas ydin Granadamaisen hiukan rauhallisemman sekä KULTTUURISEN keskustan viereen.. Siinä voisi sitten vaihdella puoltaa fiiliksen mukaan.

Granada tarjoaa kylläkin kauppoja, siitä vilkkaus ei ole kiinni.. Ehkäpä sitä on nyt vaan tottunut suureen kaupunkiin. Madridiin vastaavasti kaipaa näitä suihkulähteitä, muistomerkkejä, kirkkoja, katedraaleja ja muuta vanhaa missä silmä lepää. Ehkäpä ruoho on vaan vihreämpää aidan toisella puolella. Toisaalta, omamaa mansikka.

Ei kommentteja: