tiistai 13. toukokuuta 2008

Reissu paatoksessa - kuvia sunnuntailta

Heippa!


Kotiin on nyt päästy, mutta blogikirjoitukset jatkuvat siten, että nyt vuorossa on sunnuntain tapahtumat.

Sunnuntaina kävimme vierailemassa Granadan kuuluisimmassa sekä samalla koko Espanjan yhdessä kuuluisimmista kohteesta Alhambrassa. Alhambra on vanha sotilaslinnoitus, jota joskus on käytetty kaupungin puolustamiseen. Linnoitusta on rakennettu äärettömän pitkän aikaa, monen eri hallitsijan käskyjen saattelemana.

Linnaan kulkeminen tapahtui bussilla, joka ohjeistettiin meille hyvin turistiinfosta. Bussi vei meidät suoraan lippuluukulle, jossa odotti noin 200m jono... Jonottaessamme huomasimme, että jonosta poistui ihmisiä läheisen kulman taakse, toiseen selvästi jonolle tehtyyn "uomaan", jonne oli myös viittoja. Tietysti järjettömän uteliaina menimme katsomaan viitan, ja siinä sanottiin "maksut luottokorttien kanssa". Seurattuamme hetken viittaa, nurkan takana oli noin 5m jono automaateille, josta lipun pystyi ostamaan jos omisti luottokortin.. Toisin sanoen, ne 200m jonon muodostaneet sadat ihmiset joko eivät omanneet luottokorttia, tai sitten lippujen ostaminen on ehkä hieman heikosti ohjeistettu... Voitte itse miettiä kummin =)


Lippuostoksien jälkeen suuntasimme itse alueelle. Ensin kävimme tutustumassa "tärkeimpään" paikkaan, jonne lippu sanoi 1/2h mittaisen akajakson jolloin portilla piti olla. Tämä alue piti sisällään kirroksen eri sisätiloissa, rakennuksissa ja sisäpihoilla. Paikat olivat hineosti rakennettuja ja edustavat sen aikaisen insinörityön huippua.

Tämän rajoitetuimman paikan jälkeen kävelimme muureilla, kävimme katselemassa raunioita ja muuta mukavaa lähiympäristössä.

Viimeisimpänä paikkana vierailimme Generallifessä, joka oli jotain todella tärkeää. Meille kyseinen alue oli kuitenkin iso puisto, jossa oli suihkulähteitä, jotain pieniä rakennuksia sekä paljon kasveja. Aiemmin paikka oli ilmeisesti olllut kuninkaiden pakopaikka, jossa kuninkaan pystyivät rauhoittumaan ja keskittymään itseensä.

Tämän viimeisimmän kohteen jälkeen suuntasimme takaisn kaupunkiin kaffelle saksalaisten kavereidemme kanssa. Päivä oli onnistunut, mutta yleisesti tämä alkazan ei kyllä ollut niin vaikuttava kuin kuvittelimme.. Onhan se ihan jees, mutta parempaakin on nähty... Valitsisimme mieluummin kohteeksi esimerkiksi Sevillan, vaikkei se kaupunkina niin plajon säväytäkkään...


Jokatapauksessa, kuvia päivästä saatavana palvelimella. Kuvia ei ole nimetty, sillä pidimme sitä turhana, koska ne kaiikki ovat samasta paikasta.. Osa kuvista on maisemallisia, osa kukkia ja osa ihan asiaakin - eli vierailun kohteena ollutta linnnoitusta.

Ei kommentteja: