torstai 1. toukokuuta 2008

Kaupunkikiertelyä, shoppailua, maakuntakierros sekä El Escorial

Heipähei,


Viikko alkaa olla jo lopuillaan, mutta tässä ensin alkuviikon kuulumisia.

Ensimmäiset päivät pyörimme koko porukalla ympäri Madridia tuttujen nähtävyyksien ympärillä. Myös ostoksia tuli nähtävyyksien lomassa tehtyä suhteellisen nopeaan tahtiin. Jo totuttuun tapaan Madrid ja varmaan koko Espanja on oikein hyvä paikka ostaa kaiken laisia, kokoisia sekä mallisia kenkiä.. Koroilla ja ilman ;)

Uutta kameraa tuli myös käytettyä varsin ahkerasti ja siitä kielivätkin lukuiset kuvat palvelimella.


Tiistaina vuorossa oli maakuntamatkailua ympäri Madridin aluetta. Kävimme katsastamassa jo toiseen kertaan El Escorialin, sekä uusina kohteina pari vuoristokylää tästä läheltä. Uutena asiana matkustamisessa oli se, että vuokrasimme matkalle auton. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä ainut yhtiö jolla oli autoja vapaana oli Atocha. Kokonaisuudessaan matkalle tuli hintaa (bensat mukana) 140 euroa. Autona meillä oli Peugeotin 407, johon tämä porukka mahtui hyvin.

Madridin liikenne olikin sitten jo asia erikseen. Kuskina toimi Antti ja oletettavastikkin ajokokemusta on tullut viimeksi lisää joskus vuoden alkupäivinä. Parkista pääsikin sopivasti kaupungin keskustaan..ja kun vielä ohjeiden antajana oli puhelimen gps softa, joka ei ole aivan uusinta uutta ja halvimman pahdollisen gps kapulan yhdistelmä olivat ohjeet juuri sen verran sekaisin että ensimmäindn 40min tulikin pyörittyöä ympyrää ihan kaupungin keskustassa (ruuhka aikaan). Sopiva aloitus ajamiselle taas.. Noo, hetken järkeilyn jälkeen pääsimme kuin pääsimmekin ulos kaupungista ja kun GPS:n toimintaa alkoi osata ennakoida sasttuivat reititkin paremmin kohdalleen.

El Escorialissa oli kuvaaminen kielletty, ja siksi kuvisssa on aika huonolaatuisiakin seassa. Kuvat löytyvät palvelimelta.



El escorial on kuninkaan entinen majapaikka, ennen kuin se siirtyi Madridiin. Linnassa on miljoona huonetta, mutta kävijät eivät yllättäen pääse vierailemaan kuin muutamissa. Jokaapauksessa pytinki on näkemisen arvoinen ja sisältä löytyy paljon taidetta, kiva kirkko sekä hyviä näköaloja vuorille. Myös rakennustarvikkeita, suunnitelmia sekä työvälineitä on nähtävissa rakennuksen sisällä.





Escorialin jälkeen hyppäsimme autoon ja ajoimme vuoren rinteellä olevalle ristille. Risti on jonkin espanjalaisen sotakuninkaan tekemä muistomerkki sekä egonkohotusmonumentti (yllättävää näille omahyväisille espanjalaisille). Risti on varsin korkea ja se näkyy Madridiin asti, jos on kaupungissa tarpeeksi korkealla. Myös korkealla olevan ristin juurelta pystyi havaitsemaan Madridin pilvenpiirtäjät. Ristin alle vuoren sisään oli rakennettu temppeli, joka on osa egonkohotuskampanjaa. Sinne on haudattu ilmeisesti tämä egoilia itse sekä ehkä jotain hänen hyviä ystäviään (toim. huom.).

Paikka antaa taas eniten lähinnä näköalojen muodossa, kun ristiä katselee alhaalta ylös sekä toisaalta kun ristin juurelta, korkealta kukkulalta tähyilee alas laaksoon sekä kaukaisiin kyliin. Ihan kivaa. Palvelimella reilu määrä kuvia myös näistä näkymistä!




Ristin jälkeen kävimme kylässä, joka sijoittui vuorien vierelle, sekä kivan järven rantaan. Kuvia järvestä otettuna läheiseltä sillalta. Kuvat löytyvät myös edellisestä paikasta palvelimelta.



Reissu oli kokemuksena kiva ja antaa varmasti hyvät eväät lähteä autolla pidemmälle retkelle ensi viikolla. Kohteet näyttivät myös oikein hyvälle ja niitä oli kiva katsella.


Tänään kävimme katsastamassa härkätaistelun ja illalla on luvassa Flamencoa. Härkätaistelusta voi jo nyt sanoa, että se on järjetöntä imagonkohotusta, eläinrääkkäystä sekä helvetillisen lapsellista. (Näin sanoo kaksi metsämiestäkin). Seuraavassa kirjoituksessa aiommekin pohtia asiaa syvällisemmin sekä myös EU-politiikan kannalta..

Ei kommentteja: