torstai 15. toukokuuta 2008

Etelän toisen reissun matkasuunnitelmia.

Heippahei kaikille


Nyt on ensimmäinen etelän reissu takana ja tänä iltana suuntaammekin jo takaisin etelän lämpöön.

Viimeisimpänä edellisen reissun päivänä ei tapahtunut mitään mullistavaa - ajelimme vuoristosta takaisin sivistyksen pariin ja sitten motaria vilkkaasti kotiin. Pari päivää tässä kotona ovatkin sitten menneet kasvoja rasvatessa sekä pyykkiä pestessä. Kasvojemme tila pääsikin aika huonoksi. Helpoimmalla meistä kolmesta selvisi Ansku, joka oli sattumalta laittanut aamulla aurinkorasvaa kosteutustarkoituksessa kasvoilleen.. Meillä muilla ei rasvaa ollut, ja jäljen voi vain arvata. Lumi sekä 3000m korkeus, sekä välillä pilvettömältä taivaalta paistava aurinko polttivat ihoa niin, että vaikka nyt käytännössä 3 vrk on kasvoilla valkea rasvakerros ollut, alkaa iho lähteä pois. Kipuja ei tosin ihon lähtemisestä synny, vaan se rajoittuu aina rasvaukseen...

No, jokatapauksessa alta paljastuva uusi iho tuntuu taas pehmeälle, joten kaikki hyvin loppu hyvin. Nyt sitten vaan ihosyöpää odottelemaan..


----------------------------

[Alla olevassa kertomuksessa on linkit keskeisimpiin kaupunkeihin, hostelleihin ym kohteisiin joita siinä on mainittu. Yritämme jatkaa tällaista perinnettä myöhemminkin, jonka toivomme helpottavan tarinan seuraamista sekä mukana pysymistä]

Sittenpä tulevaan reissuun. Reissumme keskittyy kiertämään Espanjan eteläisen alueen eli Andalusian keskeisiä kaupunkeja sekä lomakohteita.

Tänään siis sunnistamme jo yöbussilla Malagaan, josta jossain vaiheessa perjantaita siirrymme Renfen avustamana Fuengirolaan, kunhan ensin olemme tavanneet Antin lukiokaverin Lauran. Fuengirolan hostellissa yövymme kolmen yön ajan. Tarkoituksenamme on katsastaa Fuengirolan suomalaismeininki, käydä Torremoliinoksessa, vierailla pienissä vähän vähemmän turistisissa paikoissa siinä lähellä..ja ennen muuta polttaa nahkaamme lisää! Pelkän löhöilyn lisäksi tarkoituksenamme olisi harrastella vähän urheilua, niin vedessä kuin lenkkikenkien kera maallakin. Fuengirolassa on tarkoitus myös tapailla hiukan kavereita, jotka siellä tällä hetkellä sattuvat asustelemaan.

Fuengirolasta siirrymme maanantaina Marbellaan, joka on rikkaiden ihmisten sekä erilaisten paattien luvattu kaupunki. Marbellan hostellissa yövymme kaksi yötä, ja tänä aikana on luvassa lisää aurinkoa, vierailuja lähikyliin sekä varmasti laivojen tuijottelua. Ehkäpä pystymme bongaamaan joukasta vaikkapa Kimin, Jussin tai Kallen kun kerran Teemu päätti jäädä vielä ison meren toiselle puolelle (Hyvä Suomi!)!

Marbellasta siirrymme sitten keskiviikon aikana edelleen länteen päin. Lännessä meitä odottaa Tarifa, joka on windsurfingin sekä valkeiden rantojen luvattu maa. Myös Tarifalla yöpymispaikkanamme on netistä ennakkoon valittu hostelli. Paikalla tuulee aika paljon, koska paikka on sekä Atlantin että Välimeren läheisyydessä. Tariffalta käsin tarkoituksemme on vierailla ensin Gibraltarilla sekä mahdollisuuksien mukaan poiketa jopa toisella mantereella, eli Afrikassa, Marokkon valtiossa. Afrikkaan pääsee Tariffalta helposti, sillä sinne kulkee suora lauttayhteys. Matkaa manterelle ei myöskään ole hirvestäi, sillä Afrikan voi erottaa Tarifalta paljain silmin! Afrikassa matkamme kohdistuu luultavasti Tangeriin jonne mennessä kaikki rajapuodollisuudet on mahdollllista hoitaa Lautalla. Ikäväksemme Tanger on ehkä Afrikan turistinoituneimpia kaupunkeja.. Mutta ehkäpä jotain aitoa Afrikkalaista (vai Marokkolaista) vastaan tulee. Aitoa Afrikan henkeä sinne kuitenkin siis lähdemme metsästämään.

Vierailuhetkien lomassa yritämme myös Tarifalla jatkaa vesi- sekä maaurheilua. Tavoittena olisikin muokata kroppaa sekä ihoa tämän 10 päivän ajan, sitä kuitenkaan polttamatta. whuh. Siinä vasta ongelma =)

Tarifalta matkamme jatkuu edelleen Cadiziin, joka on syntynyt pienelle saarelle. Kaupungin joka puolella on siis vettä, vettä ja merta. Yöpyminen ei Cadizissa ollut oikein kannattavaa, joten viimeiseksi yöksi suuntaamme kulkumme vielä Jereziin, jonne olemme myös varanneet hostellin netin välityksellä. Jerez tunnetaan Sherry viineistään, sekä Flamencco kultuuristaan, joten reissun loppuun voisimme sisällyttää vielä aimo annoksen espanjan kulttuuria.



Noin yhteenvetona matka näyttää antoisalle ja myös aika pitkälle. Seuraavassa linkissä tiivistettynä vielä kartta matkata. Kaupungeissa koordinaatit on sijoitettu hostelliin ja jos sellaista ei ole, on koordinaatteina kaupungin keskusta.


Nyt vielä yhdelle Espanjan tunnnilla ja sitten loppuvalmistelut matkaa varten! Adios!

Ei kommentteja: