sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Viimeinen viini-iltama

Heipä hei.

Lähtöön on nyt noin viikko ja ajattelimme taas kertoa hiukan matkastamme viinin makujen maailmaan.

Totuttuun tapaan päätimme viettää viikonlopun rakkaiden ystäviemme N & T seurassa. Perjantaina, kouluviikosta aivan väsyneinä päätimme tyytyvä valmiiseen sapuskaan ja suuntasimme Treen keskustaan Napoliin syömään. Paikasta saa siis pizzoja. Tilaamamme pizzat olivat hyviä, tosin valinnat eivät ehkä kaikilla aivan kymppiin sattuneetkaan. Ehkä ysiin kuitenkin joo :)!


Lauantaina päivällä ahersimme taas koulu/työhommia mutta kun ilta koitti, vaihdoimme vapaalle. Anskun ollessa vielä töissä Antti kävi Prismassa T&N kanssa ostostelemassa kaikkea tarpeellista. Mainittakoon tässä Alkosta mukaan tarttuneet J.P. Chenet Merlot Ranskasta, Cousino-Macul Merlot Chilestä, Yalumba South Australia Merlot sekä kotona odottaneet Pinord CLOS 15 Merlot Espanjasta sekä Gancia Asti Italiasta.



Olimme päättäneet elää Lauantain hyvin säästelijäästi ja tehdä ruokaa itse. Säästämisen lisäksi ruoan laittaminen itse on hauskaa ja omanlaisensa rituaali jo sinänsä ruokahalun synnyttämiseksi.



Alkuruokasi teimme tyypillisesti herkkusienikeittoa. Tälläkertaa tyydyimme edulliseen sekä vaivattomaan ratkaisuun, eli pussikeittoon (tm). Keitosta tuli maustamisen jälkeen yllättävän hyvää. Alkujuomana toimi ehdoton lempikuohuviinimme ASTI, tällä kertaa Cancia. Toinen loistava vaihtoehto olisi ollut Asti Tosti. Molempia suosittelemme ehdottomasti kaikille! Nämä kuohuviinit ovat todella makeita ja sopivat myös makeiden jälkiruokien kanssa, joille muuten on vaikea löytää sopivaa viiniä.


Pääruoaksi laitoimme yllättäen kokolihaa. Pannulla paistetut sekä myöhemmin uunissa nesteessä kypsennetyt nauden sisäfileet sekä hirven ulkofileet maistuivat loistaville fetasalaatin, keitettyjen vihannesten sekä aurajuustokermaperunoiden kanssa. Pääruoan viiniksi valitsimme valikoimamme edullisimman viinin, eli J.P Chenetin. Alkossa neuvoa kysyessämme meille suositeltiin tätä kyseistä viiniä. Suhtauduimme suositteluun hyvin varauksella. Lopputulos oli arvailujemme mukainen; Chenet oli ruoan kanssa OK, mutta syvempiä aromeja siitä ei kyllä irronnut.

Ruoan jälkeen keskityimme vertailemaan lisää viinejä. Kuten viineistä on havaittavissa, oli teemana Merlot rypäleet eri maanosissa. Viinivalintamme ei ollut ehkä kaikkein onnistunein, sillä nämä viinit olivat mielestämme liian toistensa kaltaisia. Kaikki näistä viineistä olivat aika nuorekkaita ja jopa hapokkaita. Yhtään kunnon paksua ja supertäyteläistä Merlota emme saaneet mukaan, vaikka sellaisia yritimmekin tavoitella. HArmi sinänsä, sillä mustemaisen paksua ja tummaa Merlot viiniä on vaikeä päihittää...



Jos noita viinejä tulisi jotenkin eritellä, niin ehkä parasta antia tarjosi Cousino-Macul Chilestä. Tämäkin viini oli hiukan nuorekas, mutta kuitenkin hyvin pehmeä. Tarkemman aromianalyysinkin näistä viineistä teimme, mutta koska se sattui aivan samaan kuin Viinilehden opuksessa, emme sitä ala tässä erittelemään ;).



Loppuilta sujuikin kahvin ja uuden MONOPOLY pelin merkeissä. Emme ole pelanneet kyseistä lautapeliä pitkiin aikoihin. Nyt meillä oli käytettävissämme uusi painos, jonka T&N meille olivat aiemmin lahjoittaneet (KIITOS!!, huippu peli!!). Uudessa painoksessa ei enää liikutellakkaan rahaa papereina, vaan käytössä on VISA - kortit. Näillä korteilla sitten maksellaan välillä hurjiakin hotellilaskuja (12 miljoonaa euroa).

Erityisen hauskan uudetsa versiosta teki neuvotteluvara. Nyt kiinteistöjä sekä tontteja sai ostaa kesken kierrosten muilta pelaajilta. Tämä aiheuttaa sen, että peliin tulee mukaan psykologinen vivahde.. kenen hermo kestää tingata eniten.. tai kenen hermo kestää olla myymättä arvokasta tonttia halvalla kun on rahapula..

-- Tätä peliä kannatttaa kokeilla!


Nyt on edessä viimeinen viikko Tampereella. Käytännössä viikosta kuluu tosin hyvin vähän täällä, koska aiomme käydä Porvoossa, Helsingissä sekä Viinijärvellä Antin kotikotona. Ihan kiva.... Pakkailukin on nyt aloitettu ja asuntoomme muuttava kaverimme on tämän viikon jo täällä opiskelemassa. ...silti vieläkään ei uskalla ajatella tai myöntää itselleen ettää kohta pitäisi lähteä.....ehkä ensi viikolla tajuaa....

Ei kommentteja: