perjantai 29. helmikuuta 2008

Espanjaan uusi matkustustiedote

Kyllapa taas runosuoni sykkii..


ajattelimme nyt laittaa tanne uuden matkustustiedotteen, kun sellainen on ainakin tanne tulevien (tilannetta tuntemattomien ;) vieraidemme hyva lukea.

Alla siis tarkea patka, seka linkki kokonaiseen tiedotteeseen ulkominsiteriomme sivuille:


Matkustustiedotteet, 27.2.2008
Espanja: matkustustiedote

Espanja: Korkein valmiusaste voimassa koko maassa. Satunnaisen terrorismin vaara. Viranomaisohjeita noudatettava. Yleisesti ottaen melko turvallista.

Suomen suurlähetystö
Madrid


Espanjan viranomaiset ovat korottaneet valmiusasteen korkeimpaan luokkaan tasolle 3 varautuen mahdollisiin ETA:n terrori-iskuihin maassa 9.3.2008 järjestettävien parlamenttivaalien yhteydessä. ETA:n ja kansainvälisen terrorismin uhan takia Espanjan turvallisuusviranomaiset ovat soveltaneet aiemmin korkeata valmiusastetta (taso 2) mahdollisten terrori-iskujen varalta. Erityisesti valvotaan kaupungeissa ja suosituissa turistikeskuksissa julkista liikennettä kuten rautateitä, moottoriteitä, lentoasemia, metroa sekä ostoskeskuksia ja suuria väestötapahtumia muun muassa urheilutapahtumia. Kaikkien matkustajien onkin syytä noudattaa oman turvallisuutensa takia Espanjan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, mukaan lukien poistumis- ja pysähtymiskehoituksia. ETA:n militantit ampuivat Etelä-Ranskassa lähellä Espanjan rajaa 8.12.2007 kaksi virkatehtävissä ollutta espanjalaista siviilikaartilaista.



Vaikka valmiustila on paalla, ei talla tunnu kauhean epaturvalliselle. Jos ETA iskee (kuten eilen taas jonnekkin pohjoiseen) ilmoittaa se ensin, eika yleensa kukaan kuole. Lisaksi asuntomme ymparistossa asuu tarkeita (muitakin kun me;) ihmisia ja paikalla on aina joukkio poliiseja.. Kaduilla voi myos tarkkaavaisesti katsoen nahda siviileihin pukeutuneita tyyppeja pienet korvanapit korvassa, seka jotain pullottavaa vyolla. Kylla on turvallinen olo olla kotona, kun on 24/7 vartiointi ;)

Ainoa epavarmuus liittyy Al-Quaidan porukkaan, ne kun eivat etukateen ilmoittele. Lisaksi olemme sopineet lahtevamme Erasmusporukan kanssa Barceloonaan, siten etta palaamme juuri vaalipaivana.. Tovottavasti iskut eivat siis kohdistu Barceloonaan juuri ennen vaaleja... Tai valtateille vaalipaivana... Vaalien jalkeen suuntaamme Portugaliin.. Joten toivottavaasti tuloksesta turhautuneet aktivistit jattavat lentokentat rauhaan....

Toivomme siis ettei historia toista itseaan.... (iskuja pohjoiseen / lentokenttiin / juniin (koulumatkoilla ))





(Katso alta viela toinen uusi kirjoituksemme)

Ei kommentteja: