perjantai 15. helmikuuta 2008

Asuntoa etsimässä....

Heipähei!


Pääsipä tulemaan pieni tauko kirjoittelemiseen... Voimme kertoa että on pitänyt pientä stressiä.. Madridisssa on asuntopula, ja ilmeisen hyvin se onnistuu heijastumaan myös parina yhtää huonetta etsivälle.... Nyt sellainen on kuitenkin ilmeisesti löytynyt niin meille, kuin myös kahdelle yskittäiselle kaverillemme. Hinnat ovat korkeita ja tuuria on meilläkin ollu tpaljon mukana. Tässä vähän kertomusta:

Käytimme kaiken kaikkiaan asunnon etsimiseen aikaa kolme päivää. Asunnon etsiminen Espanjasta, puhumattakaan madridista ei siis ole helppoa. Tässä kolme sivustoa, jotka auttavat varmasti asunnon etsimisessä:

Loquo Madrid - Välityssivusto
Segundo Mano - Käytettyjä tavaroita,kämppiä yms
Idealista - Asuntoja, huoneita yms

Nämä sivut saa Segundo Manoa lukuunottamatta englanniksi, joten hakemisen aloittaminen on helppoa. Noista Loquo oli aktiivisin, sinne tuli ilmoituksia parhaimmillaan kymmenen minuutissa - joskin niitä myös meni saman verran.. MINUUTISSA. Asuntoa haluavan pitää siis soittaa HETI kun ilmoitus tulee ja sanoa että on erittäin kiinnostunut, jopa että haluaa kämpän ja sopia heti näyttö. Samalle päivälle kannattaa tunkea 10 näyttöä 1/2 tunnin välein, sillä jokaiseen näyttöön on jokatapauksessa tulessa noin 25 ihmistä.

Meistä ensimmäisenä kämpän sai Sanna. Tämä tapahtui siten, että olimme nettikahvilassa ja soittelimme juuri tuonne Loquoon tuleviin ilmoituksiin. Vaikeutena olis se, että suurin osa vastaajista EI puhunut englantia.. Ja me emme taas osanneet riittävästi espanjaa. Sanna tosin onnistui espanjan muutamalla osaamallaan sanalla saamaan esittelyn ;)!

Yhteensä saimme esittelyjä tänä aikana noin 10. Kaikkiin emme päässeet ja sitten hyvin monista tuli pakit. Sanna sai kuitenkin omansa - pinen huoneen suomeen verrattuna kohtalaisen kalliilla.

Sannan onnenpotkun jälkeen keskityimme etsimään meille kämppää.. Koska nettikahvilassa netti maksoi 3e/ tunti siirryimme meidän hotellille etsimään 12e/vrk. Saimme sovittua hiukan lisää näyttöä ja bongasimme myös yhden välittäjän, joka sanoi omaavansa paljon kämppiä. Tapaaminen saatiin jo sille päivälle.. Kävimme välissä katsomassa Hannalle kämppää jolloin välittäjä peruikin tapaamisen. Olimme taas lähtötilanteessa.

Jossain vaiheessa saimme vastauksen yhteen lähettämistämme 70 kontaktista. Kyseessä oli aivan keskustassa sijaitseva 700e/kk kämppä. Pääsimme näyttöön seuraavalle illalle. Seuraavana päivänä jatkoimme etsimistä, jolloin eräs paljon aiemmin vahingossa ottamamme kallis 800e kämppä otti yhteyttä uudelleen. Aiemmin olimme saaneet jo yhteydenoton tältä vuokranantaajalta, mutta jätimme vastaamatta siihen hinnan takia.. Nyt meihin otettiin UUDELLEEN yhteyttä ja päätimme mennä katsomaan asuntoa. Satumaista tuuria.

Illalla pääsisemme ensin katsomaan tätä isompaa kämppää. Katu oli hyvin lähellä "pääkatua" ja aika lähellä ns. kesipistettä Solia Madridissa. Kämpän omistaja oli nyt työmatkalla, joten serkku hoiti esittelyn. Esittelyn aikana saimme heti kuulla että voisimme maalata, vaihtaa huonekaluja ja tehdä muutakin mitä haluaisimme. Tässä vaiheessa ajattelimme, että olisiko tämä muka meidän??.. No, esittelyn jatkuessa paikalle tuli serkun kaveri ja nämä molemmat ihmiset olivat aivan ihnania. Juttelimme lähes kaikesta.

Talon omistaja oli siis työmatkalla ja oli sanonut tekevänsä serkun kuvausten perusteella päätöksen lauantaina. Meille kerrottiin, että hän oli kontaktien perusteella tykästynyt "suomalaispariin" joten toivoa oli. Kesken vierailun isäntä sattuikin soittamaan ja kesken puhelun meiltä kysyttiin kiinnostustamme. Kun sanoimme olevamme kiinnostuneita, saimme ilmoituksen että saisimme kämpän!!!!

Sovimme että meillä olisi tänään illallinen jolloin sopimus kirjotettaisiin. Se kävi hyvin, ja päätimme vielä mennä toisen, 700e kämpän katsomiseen. Tämä kämppä oli myös LOISTAVA. Isäntä oli noin 30v kanadalais-alkuperäinen englanninopettaja, jonka vanhemmat ovat alunperin espanjalaisia. Kämppä oli juuri remontoitu, keittiö ja vessa vimpan päälle, lattiat parkettia jne. Hän kuitenkin sanoi, että ottaisi sinne mieluummin yhden tytön ja vaihtoehtoja olisi jäljellä. Koska muut katsojat olivat tulosssa vasta lauantaina, sanoi hän pystyvänsä kertomaan tuloksen vasta la iltana...

Koska olimme sopineet tapaamisen siis jo täksi illaksi, oli meillä kinkkinen paikka..

Nukuttuamme yön yli päätimme ottaa isomman kämpän. Tänään illalla soitellessamme tarkempaa vierailuaikaa, meille kerrottiin että joudumme siirtämään illallisen huomiseksi lounaaksi. (Kusetetaanko meitä??).

Viivästykseen oli ymmärrettävä syy.. KÄmpän omistaja olisi kotona työmatkalta vasta klo 24, ja hän halusi järjestää meille yllätyksen sekä siivota asuntoa. Selitys tuntuu uskottavalle ja huomenna odotamme tältä lounaalta paljon.. Nyt vain nukkumaan ja odotteleman huomista viimeistä tikkiä kämpällemme Madridin keskustassa.



Tässä vaiheessa kämppä oli saamatta enää Hannalta. Saman päivän aikana hanna kuitenkin sai jo avaimet käteen yhden Ohiolaisen vaihto-opiskelijamme vuokranantajalta. Onnea kaikille uusille asuntolaisille :)

-------------------------------------------------------------------------------
Tässä tietoa asunnostamme:

- Isäntänä Biologisti, joka tutkii delfiinejä. Paljon työmatkalla, vikkokausia poissa kämpiltä. Joskus myös paikalla enemmän ja usemmin. Paikalla käy myös serkku nukkumassa ja bilettämässä kavereiden kanssa. Serkku oli sama joka kämpän esitteli, todella mukava nuori nainen :)!

800 euro/month
room in a 147 m² home
ground floor
2 bedrooms, 2 bathrooms
1 person, girl
nobody smokes

- Muu asunto oli kalustettu antiikki-tyylisillä paksuilla ja tuhdeilla kalusteilla. Asunnossa oli tv, dvd ja digiboxi. Keittiö ja vessa olivat juuri uusitut. Oma huoneemme iso, isolla sängyllä, pöydällä ja kaapilla.

Sijainti: 100. Gran Vialta ;)

--> Hyvälle näyttää, ainakin vielä.

Ei kommentteja: