tiistai 19. helmikuuta 2008

Bloginpaivitys pitkasta aikaa

HEipahei...


Taman postin kirjoittelemmekin sitten ilman äätä ja öötä kun ei jaksa olla kokoajan painelemassa erikoismerkkeja siftilla... Kirjoittelemme siis koulun koneelta, taalta Madridista, Getafen slummista, jossa koulumme sijaitsee. (Ei nyt aivan slummi.... Mut kuulimme, etta yliopisto on perustettu tanne, jotta alueen mainetta saataisiin parannettua......)

Tassa muutaman paivan aikana on taas tapahtunut aika paljon, mutta yritan tiivistaa tanne kaikki tarkeimmat.

Saimme siis asunnon, tuon 157 nelioisen, antiikkihuonekaluin sisustetun pienen kopin vain 5 min kavelymatkan paassa madridin tunnetuimmasta ja isoimmasta kadusta (Gran Via). Olemme olleet asuntoon enemman kuin tyytyvaisia; sisalla on hiukan kosteusvaurioita, mutta silloin talloin kamppaa lammittamalla siella on kiva olla. Asunnon omistajat ovat olleet meille superkivoja, he ostivat meille mm. yolamppuja, lakanoita ja jarjestivat kaiken mahdollisen hyvin. Omistajan serkku auttaa meita hankkimaan nettiliittyman seka siihen tarvittavan pankkitilin.

Asuntoa saamme kayttaa kuin omaamme, joka myos langettaa meille siita tayden vastuun. Irtaimiston ollessa hyvinkin kallista, itse kamppa menee taydelliseen remonttiin meidan áhdettya (kosteuden takia) joten sen suhteen on turvallinen olo. Kampassa emme ajatelleet pitaa suuria Erasmusbileita, mutta kavereiden kanssa siella lienee oikein mukava istua iltaa seka tehda hyvaa ruokaa.

Noin tiivistetysti asunnon suhteen meilla kavi aivan valtava tuuri... Ei paremmin voisi olla. Asunnon lisaksi saimme tukun hyvia ystavia, jotka toivottavasti tulevat vastavierailulle; tutustumaan suomen suven kauneuteen!



Asunnon lomassa olemme kayneet syomassa kaupungilla seka parissa bileissa. Asunnon hankkiminen seka nyt sen jarjestely piti meidat tosin niin kiireisena ettei bilettamaan ole oikeastaan kerennyt... Taytynee ottaa takaisin tassa seuraavilla viikoilla ;)!



Sitten hiukan yliopistosta:

Olimme suomesa ilmoittautunueet ennakkoon tietyille kursseilla... Nyt osoittautui, etta emme olleetkaan osanneet ottaa englannin kielisia kursseja. Onneksi systeemi on kuitenkin joustava, ja meilla on ensi kuun puoleenvaliin aikaa kayden eri kurssien luennoilla ja paattaa vasta sitten mita otamme lopullisesti. Suunnitelmissamme on ottaa pari teoriakurssia (á 6 ECTS)seka yhden matka(!!!) kurssin. Matkakurssille paasimme siten, etta Antti meni juttelemaan tervetuliaiskoktailtilaisuudessa vaihtarivastaavan kanssa, ja kyseli hiukan kurssiasioita.. Selvisi etta on yksi tuollainen "vierailu" tyyppinen kurssi, jossa ei ole tenttia. Sinne otettaisiin vain 4 vaihtaria (meidan porukassa on siis 5). No, puhemiehena Antti sai puhuttua vaihtarimaaran 5:ksi, ja koska olemme kaikki niin kiinnostuneita Espanjan historiasta, juuri MEIDAT viisi otettiin kurssille. Ihan kiva =)! (Helpot pointsit ilman tenttia, ja paasee ilmaiseksi tutustumaan historiaan!!)

- Naista kursseista tulee yhteensa noin 13 - 14 op. Tarvitsemme vaihtoajalta saantojen mukaan 15 op, joten yhden ajattelimme ansaita opiskelemalla espanjaa. Tovottavasti tama suunnitelma onistuu.. Muuten ei hyva heilu =(


Sitten tarkemmin noista kursseista. Olimme tanaaa ekalla "luennolla". Eipa voinut todeta kuin JOOPAJOO... Kylla taas Tampereen Teknillisen yliopiston koulutustaso pompsahti ylospain.

Kurssi jolle menimme, on toisen vuoden "Management methods". Kurssi koostuu 4h/viikossa olevista luennoista, joista kuitenkin joka toinen viikko 2h on harjoituksia. Kotilaksyja ei anneta, jotta opiskeluun jaa aikaa (DAA :D). Harjoitukset tehdaan siis aina tuntien aikana. Lasnaolopakkoa ei kurssilla ole, mutta ENSIMMAISESSa tentissa 20% arvosanasta muodostuu 5 parhaimman harjoitustehtavan pisteiden keskiarvosta.. Harkkoja on yhteensa 7, eli niista 5 on pakko olla paikalla jotta saa taman 20% arvosanasta kayttoonsa. Kurssin voi siis paasta lapi pelkalla tentilla, saamalla siita 5 pistetta (10 on max). Taman lisaksi yhden extrapisteen voi saada jollain yllaritehtavilla, jotka tehdaan joidenkin sattumanvaraisten luentojen yhteydessa.

Jos jostain syysta ei suoriudu tasta haastavasta ensimmaisesta tentista, voi toisssa tentissa saada 100% pisteista pelkalla tentilla... Eli siis harkkojen merkitys minimoituu... Tosin niistakin voi viela saada pisteita.

Jotta kurssi ei olisi liian vaikea pienille opiskelijapalleroisille, tulee kaikki luentomateriaali nettii. Kurssikirjana on perusteos, mutta luennoitsiaa vapaasti tulkiten, sita ei kannata edes ottaaa, vaan opetella luentojen asita.

Sen lisaksi etta tama kurssi vaikuttaa Tampereen tasoon / tyomaaraan nahden lahinna lasten leikkimiselta, on luentojen paikalliset ihmisetkin lahinna leikkikoulusta. Mieleeni tuli Viinijarven yla-aste, tai korkeintaan lukiotasoinen meininki. Opiskelijat läpsivat tunnin alussa toisiaan ja kirkuivat luokan edessa. Ikähaarukka naytti olevan 18 - 20. Voi VELJET!! Jos tama on yliopiston taso euroopassa, niin ei ole Intialaisilla ingenjooreilla paljon kiinni otettavaa. Noh... katsotaan nyt viela mita tuleman pitaa....


----

Sitten viela hiukan vaihtareista. Yliopistoomme on tullut kattava kokoelma ihmisia euroopasta seka jenkeista. (Losi, Nykki, Ohio, Italia, Puola, Suomi, Ruotsi, Islanti, Hollanti yms). Seuraavassa tulee hyvin stereotypiamaistan juttua...mutta kaikki taysin totta!

Kaikki ruotsalaiset ovat vahintaan 175cm pitkia, taysin blondeja tyttoja. Kaikki kayttavat vahintaan 10cm korkoja, nahkalaukkuja seka muotivaatteita. Islantilaiset ovat blondeja tyttoja, jotka ovat kuulemma pitaneet lammitysta paalla 24/7.. (meille sanottiin etta ilman lisalaskua selviaa muutaman tunnin lammittamisella paivittain). Puolalainen tytta valitteli asuntojen hintoja; ei kuulemma ollut varautunut laheskaan nain kalliiseen. Kun yhdysvaltalaisilta kysyy mista ne ovat kotoisin, kaikki vatsaavat oman kaupunkinsa.. eivat maata (mika onkaan keskella maapalloa?). Jenkkipojat myoskin pitavat mahdollisemman rajusta urheilusta.. Italialaiset kulkevat aina ryhmassa; pitavat kovaa aanta ja huutavat seka ovat iloisia. Eras hollantilainen nauttaa silta, etta olisi polttanut muutaman marin liikaa (hiiiiiddaaasssss...).

-- Mitas jaa jaljelle? Me suomalaiset! Suomalaisia taalla on kahdeksan. Nimia mainitsematta porukka on jakaantunut kahteen ryhmaan; me viisi seka kolmen turkulaisen kauppakorkeaopiskelijan porukka.

---

Sitten hiukan politiikkaa. Kuulemamme mukaan Espanjassa on viissiin kolme suurempaa puoluetta, äärivasemmisto, vasemmisto seka oikeista. Madridin suure pommi-iskut viimeksi sattuivat oikeiston ajamien tiettyjen lakien / rajoitteiden takia, joita vastaa tietyt ryhmat siis sitten reagoivat. Nyt maaliskuussa taalla on taas tulossa valiit; tallakertaa valitaan presidentti. Lahteemme mukaan on todennakoista, etta taas jossain rajahtelee pari pommia, kun tietyt aariryhmat kannustavat omiaan voittoon. Ilmeisesti vasemmiston aikana esimerkiksi maahanmuuttajilla, seka heidan edustajillaan muissa maissa on tietylla tavalla helpompi olla, vaikka valtion valisia suhteita oikeisto ajaankin ilmeisesti paremmin...

Toivottavasti emme siis satu naiden poliittisten pommien tielle. Taalla nuo pommeihin kuolleet ihmiset ovat paikallisten mielesta pieni ongelma.. Jos pommeihin kuolee muutama kymmenen ihmista vuosittain, ei se ole paljon paskaakaan verrattuna niihin 100,000 jotka esimerkiksi kuolevat liikenteessa. Pommi-uutiset sivuutetaan siis ilman suurempaa mielenkiintoa........ Poikkeuksen tekevat sitten nama isommat iskut, joissa kuolee enemman.. Mutta nyt sellaiseeen ei ilmeisesti olisi ainakaan mitaan kovin hyvaa syyta... (??)

Edellisen todenperaisyytta on vaikea tietaa, silla se on yhden ihmisen oma mielipide. Seuraavassa lainauksia ulkoministerion sivuilta :

Matkustustiedotteet, 12.2.2008
Espanja: matkustustiedote

Espanja: ETAn tulitauko päättynyt. Satunnaisen terrorismin vaara. Viranomaisohjeita noudatettava. Yleisesti ottaen melko turvallista.

ETA on ilmoittanut 14 kuukautta kestäneen tulitauon päättymisestä 6.6.2007 lukien. ETAn ja kansainvälisen terrorismin uhan takia Espanjan turvallisuusviranomaiset soveltavat korkeata valmiusastetta mahdollisten terrori-iskujen varalta. Erityisesti valvotaan kaupungeissa ja suosituissa turistikeskuksissa julkista liikennettä kuten rautateitä, moottoriteitä, lentoasemia, metroa sekä ostoskeskuksia ja suuria väestötapahtumia muun muassa urheilutapahtumia. Kaikkien matkustajien onkin syytä noudattaa oman turvallisuutensa takia Espanjan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, mukaan lukien poistumis- ja pysähtymiskehoituksia. ETAn militantit ampuivat Etelä-Ranskassa lähellä Espanjan rajaa 8.12.2007 kaksi virkatehtävissä ollutta espanjalaista siviilikaartilaista.








Tulipa taas teksitia.. Tassa ehka tarkeimmat. Tulevaisuudessa tiedossa on lisaa espanjan opiskelua (tasokoe on mennyt, ja olemme beginnereita tai very beginnereita - joka on oikein.) seka matka Barceloonaan erasmusporukalla. Lisaksi kaikkia mukavaa, johon palaamme myohemmin.. toivottavasti jo pian...


----
Kuvat seka lisaa spekulointia ihmisista, koulutuksesta seka politiikasta luvassa myohemmin.
----

Ei kommentteja: