keskiviikko 13. helmikuuta 2008

No comprendo!!

Heepähee kaikki!

Ajattelin vielä kirjoitella näin myöhäisellä illan tapahtumista... Niin kuin tämän postin lähetysajankohdasta voi päätellä, venyi iltamme ruokaa hiukan pidemmäksi. Tässäpä siis tapahtumat:

Lähdimme illalla "syömään" kuudestaan. Meitä oli siis viisi suomalaista (antti ja tytöt;) sekä Espanjan kaverimme Miguel. Hän vie meidät "hyvään ja halpaan" ruokapaikkaan, joka olikin baari, jossa oli mahdollista saada myös leipiä juomisen lisäksi.



Tytöt aloittelivat siiderillä ja pojat nauttivat punkkua. Juomisen seassa maistelimme mitä erinomaisimpia voileipiä...todella herkullisia. Samalla Miquel kertoi vaihtoajastaan suomessa, sekä siitä etteivät suomalaiset osaa laittaa ollenkaan ruokaa, suomalaiset niaset juovat liikaa ja kaikki on muutenkin espanjassa paremmin... (No mutta, niinhän sen täytyy olla, nyt kun mekin olemme täällä ;) ..No ehkä tässä tuli esiin sellainen nationaalinen ajattelu, mihin suomessa emme ole tottuneet... Oli todella vaikeaa edes yrittää sanoa, että kyllä suomessakin on hyvää ruokaa, kun tuntui että silloin mollaa espanjalaista...




Kun olimme saaneet voileivät sekä pienoiset juomat kurkusta alas, suuntasimme nenämme kohti irlasntilaista pubia. Siellä viinien sekä oluiden lomassa juttelimme sekaisin suomea, englantia ja espanjaa. Hauskaa oli. Tässä vaiheessa iltaa Laura ja Miquel päättivät lähteä nukkumaan huomisten rasitusten helpottamiseksi.. me neljä jatkoimme vaeltamista etsien uutta virvokkeita tarjoavaa paikkaa..

Hetken vaelleltuamme löysimme pienen baarin joka oli sisustettu erittäin tunnelmallisesti, mutta kolkosti. Sisustaa koristivat vanhat taulut, erittäin matalat puiset pöydät sekä jakkarat.




Ensimmäiseksi menimme tilaamaan sangriaa, joka tässä tapauksessa oman arvaukseni mukaan sisältää punkkua sekä jotain limpparia. Yllätykseksemme baarimikko alkoi puhua heti englantia ja saimmekin pöytäämme tapasten ohella ison kannullisen sangriaa. Koko illan aikana punaviiniä ja sangriaa tuli nautittua hiukan lisää..kuitenkin koko tämän ajan pöydässämme oli aina jotain syötävää (tapaksia) sipsejä, oliiveja, kinkkua tai makkarasiivuja. Voileivät olivat jättäneet meille nälän, mutta näillä tapaksilla se lähti äärimmäisen vikkelään :)! Tapakset sekä juomat olivat itsessään jo erittäin loistvia...


Jotta illan ilot eivät olisi loppuneet tähän, tuli baariin suurehkö kurssilla oleva työporukka. Ystävyytemme alkoi siitä, että he tarjoutuivat ottamaan meistä kuvan. Tämään jälkeen kuvien ottamista vuoroteltiin paljon ja kuvien jälkeen siirryttiin tekemään parempaa tuttavuutta. Vaikka täysin yhteistä kieltä emme löytäneetkään, oli meilla kaikilla ikimuistoinen ilta. Saimme myös tällä kertaa kutsun erääseen isoon taloon jossain Madridin ulkopuolella...










Suuri kiitos tämän illan onnistumisesta kuului uusien ystäviemme ohella baarin omistjalalle. Hän piti meitä hyvänä koko illan ja tulemme varmasti palaamaan tähän paikkaan.


Me gusto Madrilenos!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tere,
Luettu ja hyväksi havaittu. Olette heti omineet maan tavat.