tiistai 12. helmikuuta 2008

Ensimmäiset terveiset Madridista

Heipähei kaikille!

Nyt ovat sitten takana hyvästelyt, lähtöhalit sekä katkerat viimeiset sanat.. Ja hyvä niin, sillä nyt ei enää murehdita vaan painetaan täysillä !

Tänä (tai siis eilen) aamulla heräsimme tosiaan neljän maissa. Viimeisten pakkailujen sekä valmistelujen jälkeen hyppäsimme A&R henkilöautoon ja ajoimme Tampereen lentokentälle. Lentokentällä selvisimme vielä oikeaan jonoon ;), ja lähtöselvityksessäkään ei laukkujen liikapainoista tarvinnut murehtia. Myös turvatarkastus meni rutiinilla. Tukholman lentomme suoritti tälläkertaa blue1 hienolla kaksimoottorisella pikkupurkilla. Onnittelimme tukholmassa itseämme, ettei tällä purkilla tarvinnut matkustaa yhtään pidemmälle. Vaikka ääni ja tuntuma olivat ok, olivat sisätilat ahtaampia kuin esimerkiksi RyanAirilla.

Tukholmassa tapasimme sitten matkakumppanimme Hannan ja Sannan, kävimme kahvilla ja kauhuksemme totesimme että myös Spainair oli saanut matkustamon sisustettua yhtä ahtaasti. Voi sitä säryn tuskaa joka lentomatka aiheuttikaan....ihme että suonikohjuilta vältyttiin.


Madridin päässä kaikki sujui täysin ongelmitta. Saimme laukut nopeasti, hotellillemme meidät vienyt taksikuski ei edes yrittänyt kusettaa ja hotelliin kirjautuminen oli hetkessä ohi. Myös hotellin aula sekä huone vastasivat kevyesti odotuksiamme, jopa yli.



Pienen datailun jälkeen ponkaisimme huoneestamme taas liikkeelle. Tapasimme Hannan ja Sannan ja tarkoituksemme oli mennä syömään. Syötimme GPS paikantimeen kadunnimen jolla matkaopas kertoi olevan hyvän ravintolan, matkaa noin 2km.



Kilometrin matkan jälkeen gps ilmoitti että tulisi käänytä 180 astetta ympäri ja matkaa olisi taas 1.8km. Sanoimme tälle idealle hyvästi ja otimme lähimmän ravintolan joka eteemme sattui, sillä verensokeri oli miinuksen puolella... Tästä pääsimmekin siihen että söimme mm. suoraan pakasteesta otettua pizzaa (johon ananakset käytiin ostamassa silmiemme edessä viereisestä kaupasta), raakaa kananmunaa sekä pussipastaa. Mukavaa....mutta nälkä lähti.

Ruokailun jälkeen etenimme Madridin ytimeen joka oli (meidän mielestä) täynä ihmisiä. Siellä tapasimme Sannan tuttavuuden, joka paljasjalkaisena auttoi meitä hankkimaan Esspanjalaiset puhelinliittymät sekä paikallisliikenteen kuukausilippuun tarvittavan kortin...kävi todella helposti... SUURI KIITOS kuuluu hyvälle ystävällemme Killolle :)!



Näiden puuhien jälkeen käväisimme juomassa erinomaisen Espanjalaisen driksun (punkkua + soodavettä) ja katselimme kaupunkia. Kaikki sujui edelleen loistavasti...näin helppoa se onkin?






Huomenna tavoitteemme on päästä koululle ilmoittautumaan sekä katsastelemaan kampusta. Lisäksi olisi kiva löytää kämppä... Hakemuksia olemme pistäneet noin 70...netin välityksellä kuinkas muuten. Näistä 5 on vastattu,kahteen puolimyöntävästi........ katsotaan sanoin lääkäri :)

---

Noin yleisesti Espanjasta.. Jo nyt tuntuu että kaikki pienet asiat ovat paljon monimutkaisempia. Lähiliikenteen paikallislippuun piti täytellä kumponki käsin, johon sitten iskettiin muovit ja kuva (joka piti ymmärtää ottaa mukaan) päälle. Sitten siihen voi jotenkin ladata kulkuoikeutta(pahviseen läpyskään??)

Prepaid liittymän ottamisessa meni noin 15min / henki, vaikka jokaiselle piti tehdä sama proseduuri... Todellista tehokkuutta sanon minä (antti)... Voisi miettiä millaisia maita esim EU huolehdittavakseen ottaa ;).. Ei vaan..

Kivaa on ollut.. ja varmasti on jatkossa. Ei kaduta yhtään...ainakaan vielä ;)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

lucky bastards! Mulla meni Argentiinassa 3 tuntia pre-aidin saamiseen :D

A_ja_A kirjoitti...

Hehee.. Vähän eri meininki. tosin me mentii joskus klo 21 tai 22 sinne. Liikkeet oli helposti vielä auki. Kyllä meilläkin ehkä tunti meni ihan kaiken kaikkiaan... Hidasta se toiminta kyllä oli...