lauantai 1. maaliskuuta 2008

Kavelyretki mellakan jalkimainingeissa..

Heipahei kaikille kylmän suihkun alta!

[ NYT NAKYVISSA ANTIKARAOKEN KUVAT PALVELIMELLA]

Tuntuu kuin olisimme palanneet kivikauteen. Asunnossamme ei ole lämmintä vetttä tai lämmitystä. Ilman niitäkin on tosin pärjätty, vaikka jääkylmän suihkun alle meneminen ei houkuttelekkaan. Hella onneksi toimii ja hätä keinot keksii =)

Tänään on museopaiva! Vaikka ulkona on kaunis sää, ja tänne on ennusteiden mukaan luvattu jopa noin 20 astetta lämmintä, ajattelimme käyttaa aikaa kulttuuriin tutustumiseen. Tällä kertaa teemme tämän tutustumisen museon muodossa - vierailemalla Reina Sofia museossa jossa on esilla Picasson näyttely.

Koska tänään ei ole vielä kerinnyt tapahtua yhtään mitään ajattelimme viihdyttää sankkaa yleisöämme taas historiallisilla tapahtumilla.. Ehkäpä olette osan kertomuksestanne katsoneet uutisista... Mutta kuvat ainakin ovat toivottavasti tuoreita :)

Eilinen ilta oli siis varsin mielenkiintoinen. Tässä kertomusta eilisestä illasta. Jos haluat pysyä Madridin kartalla, avaa selaimeen osoite http://maps.google.com ja kirjoita hakukenttään aina täällä blogissa mainittava paikka tai katu.

Kadun nimissä on tässä blogissa yleensä calle de, c/ tai c. Yleensä Kartta löytää oikeain KADUN kun käyttää AINA lyhennettä c. ja tämän jälkeen kadun nimi. Aukioissa eteen kannattaa laittaa plaza (aukio)
Lisäksi kenttään pitää kirjoittaa aina Madrid.


Esimerkiksi c. cruz, madrid -- Madridin katu nimeltä Cruz

Esimerkiksi plaza Jacinto Benavente -- Aukio nimeltä Jacinto Benavente


-----------------------------------------------

Eilen söimme siis ensin kahden iltapalaa kotona jonka jälkeen tavoitteemme oli tutustua Madridin keskustan eteläosiin kävellen. Ensin kävelimme kotoamme tuttua reittiä Solille (kaupungin keskustan keskipiste) ja siitä edelleen pienen länsikoukkauksen jälkeen etelään.










Kun olimme päässset etelämmäs ja katsastaneet Bemaventen aukion, suuntasimme matkamme Huertakselle, joka on Madridin yksi kuuluisimmista bilekaduista. Kadulla on paljon erilaisia tapas- ja bilepaikkoja, jossa viikonloppua on mukava viettaa kavereiden ja ystävien kanssa.

Huertaksen paassa kaytyamme vierailimme hetken muiden Suomalaisten luona eraassa tapaspaikassa. Paikka oli halpa ja sangria oli kuulemma erinomaista. Erkaannuimme muista kuitenkin juomatta tippaakaan, silla kavely sujuu paljon tarkkaavaisemmin ilman alkomaholia..

Huertakselta erkaannuimme siis Anton Martinin metroasemalle, ja sieltä edelleen Magdalenan katua pitkin Tirso De Molinan aukiolle, jossa kävimme mm. katsomassa yhtä potentiialista asuntoa ensimmäisellä viikollamme. Aukiolla ihmettelimme kun ympäri aukiota ihmiset roikkuivat parvekkeilta ja tuijottelivat aukiolle. Kuvailimme patsaita sekä suihkulähdettä, kunnes jatkoimme kulkua aukion poikki. Aukion toisessa päässä huomasimme että joltain kadulta tulee savua (vasta kun olimme kulkeneet jo 20m ko. katua). Heräsimme todellisuuteen, ja katu oli kuin pommin jäljiltä. Maassa oli lasinsiruja, tiilenpaloja sekä muutakin paskaa. Kaikki roskikset oli kerätty aukiolle isoksi kasaksi ja tarkemmin katsoen kaikki ihmiset seisoskelivat paikallaan ja tuijottelivat kadulle. Ihmisiä näkyikin poikkeuksellisen vähän...

Pyörimme aukiolla ympyrää emmekä oikein ymmärtäneet mitä oli tapahtunut. Hälytysajoneuvoja oli tullut tusinan verran vastaan jo aiemmin, mutta se on täällä normaalia. Tällainen hiljaisuus sekä katujen "rikkinäisyys" taas ei. Hetken kuluttua saimme tiedon, että aukiolla oli ollut Uusinatsien (tms) mielenosoitus tai mellakka. Siltä paikka tosiaankin näytti ; kaikki irtain oli revitty aivan paskaksi.







Kävimme katsomassa Cascorron aukion, ja siellä näky oli samanlainen. Poliisi ja paloautoja, rikottuja ikkunoita, raha-automaatteja sekä räjäytettyjä ja poltettuja roskiksia.. Tässä vaiheessa koko kaaos olikin jo nähty. Kadut oli hajotettu - ok - eipä mitään sen kummallisempaa. Päätimme palata takaisin reitillemme...

Kävimme vielä heittämässä reitin Calle del Menson de Paredes (jossa oli palvelimen kuvissa oleva koulu), Calle del Casino sekä palasimme takaisin keskustaan Calle de Ribera de Curtidoresia pikin.

Keskustan läpi kuljimme aika suoraan takaisin asunnolle katsomaan vielä yksi Dr Housen jakso :)


Lisää kuvia kävelyreitiltämme voi katsella palvelimelta, heti sunnuntaina ( tai ma aamulla) kun ne sinne saadaan. Joudumme tekemaan kuvien lisayksen kolmessa vaiheessa sahkoposti - siirto - kopiointi Tommin avustuksella, kun

---------------------------------------------------



Nyt siis museoihin... Palaamme taiteen merkeissä ensi kerralla :)!

Ei kommentteja: