tiistai 4. maaliskuuta 2008

Sunnuntain ja maanantain kuulumiset

Heipähei igen!


Nyt tulee kertomusta sunnuntai - tiistai välisesä akselista. Mukana pysyvät myös tälläkertaa ääkköset, koska kirjoittelemme omalla läppärillä ja online - siirtämisen hoitaa yliopistomme verkko luentojen (:P) aikana.



Sunnuntai sujui meiltä oikein mukavasti. Söimme aamupalaa hyvässä seurassa ja suunnittelimme samalla tulevan päivän ohjelmaa, lähinnä Madridin karttaa apuna käyttäen. Päätimme tälläkertaa suunnata kulkumme (lopulta) Retiroon, joka on Madridin itäosissa oleva jättimäinen puisto isoine lampineen sekä tuhansine ihmisineen (näin siis su iltana erityisesti).

Lähdimme enssin kävelemään Calle de San Bernardoa pitkin poihjoiseen. Matkalla oli pieniä liikkeitä, mutta suurin huomio keskittyi auringosta nauttimiseen - lämmintä oli auringossa varmasti pitkälle päälle 20 astetta. Calle de Carraanzan kohdalla käännyimme oikealle ja kuljimme San Bernandon, Bilbaon sekä Alonso Martinezin metroasemien halki.





Huomasimme selvästi, että toisin kuin etelässä, pohjoinen on selvästi parempaa ja vauraampaa aluetta. Alue oli hiukan businessmäistä, suurine katuineen sekä toimistoineen. Mukaan mahtui myös kauppoja sekä kivoja myymälöitä.

Erityisen kiva paikka sattui kohdallemme kun kuljimme Calle de Genovaa pitkin Madridin itäpuolelta kulkevan suuren kadun Paseo de Recoletoksen yli. Risteystä koristi suuri suihkulähde, sen takana valtava espanjan lippu sekä vieressä joku hiukan vanhempi rakennus. Toisella puolella risteystä oli korkea hienohko rakennus ja toisella puilla koristeltua katua. Vastapuolella oli myös joku teatteri, sekä muistomerkki. (paikka on plaza de colon)










Colonilta jatkoimme kulkuamme pitkin Calle de Goyaa, joka osoittautui loistavaksi kauppakaduksi. KAuppoja riitti matkan varrella todella useita ja mukaan mahtui paljon merkkiliikkeitä, kuten Pradaa. Myös leipomoita, kivoja kahviloita sekä taas valtava Corte Ingles olivat katukuvassa läsnä. Kadulta tarttui mukaamme mm. muutama pari oivaan alennukseen (-60%) ostettuja kenkiä... Kiitos vaan avokätisille myyjille ;)


Jatkoimme kulkuamme vielä hiukan itään ja kävimme aukiolla nimeltä Av. de Felpe II, joka oli jo sinänsä ihan mielenkiintoinen paikka. Tästä käännyimme takaisin ja menimme Retiron puistoon Calle De Alcalaa pitkin.








Puisto Retiro onkin sitten jo aivan oma tarinansa. Kun puistoa katsoi tältä puolelta kaupunkia, sekoittui näkymässä urbaanit korkeat rakennukset sekä ihanan vihreät puut sekä muut kasvit. Maisemaa on turha kuvailla sanoin - antaa siis kuvien puhua puolestaan.



Ensi-ihastelujen jälkeen jatkoimme puistossa eteenpäin. Kävimme kuuluisalla lammikolla, jonne ihmiset voivat vuokrata veneitä soutelua varten. Saman lammikon rannalla on myös muistomerkki tai rakennemlma joka varsinkin sunnuntaisin on aivan tupaten täynä ihmisiä (samoin kuin koko puisto). Muistomerkki on myös siitä kiva, että erilaiset rumputaiteilijat tykkäävät tulla soittamaan sinne. Paikalla saa siis nauttia rytmikkäästä auringosta samalla kun nauttii auringosta siemaillen mmukanaan tuomaa lempijuomaansa. Paikalla voi myös esimerkiksi tehdä tuttavuutta niin paikallisiin ihmisiin kuin turisteihinkin.



Hetken taivasteltuamme raflaavaa sekä bilettävää sunnuntai-iltapäivän menoa, suuntasimme kulkumme kristallipalatsille, joka on karppeja täynä olevan lammen vieressä. Lammessa voi todella nähdä karppeja ja toisaalta palatsi jo itsessään on todella katsomisen arvoinen. Iltapäivän kruunasi vielä loppuun asti jatkunut auringonpaiste, joka sai meidät levähtämään hetken ruohikkoisella rinteellä.








Ilta sujui sitten matkaten Corte Inglesin lihaosaston kautta kotiin tekemään naudan ulkofilettä. Kohtalaisen edullista ja taatusti hyvää vanhojen tuttujen ranskalaisten kanssa, etenkin hyvässä seurassa. Kiitos seuralaisille =)!

Lisää kuvia kävelystä palvelimella!

--


Maanantain koittaessa ei aurinko ainakaan lakannut paistamasta. Lämpöä oli vain yhä enemmän, mutta ikävä kyllä jouduimme viettämään surimman osan päivää yliopsiton sisällä. Ensiki kävimme kuuntelemassa kurssin espanjan ja maailman ekonomia luentoja. Luennot ovat menneet jo muutaman viikon, mutta koska olemme ajatelleet tehdä muutoksia kurssivalikoimiimme nämä olivat ensimmäiset luentomme.... Emme kyllä ajatelleet niillä ehkä jatkossakaan viihtyä..

Luennot olivat ihan ok.. Joskisn oli jotenkin vaikea saada mitään irti. Ekonomia on meille sen verran outo aihe, ettei kaikki asiat olleet tuttuja. Onneksi koulun wlanilla saattoi puhelimen välityksellä googlettaa auki joitan tuntemattomia lyhenteitä ja pysyimme edes vähän kärryillä.

Tällä kurssilla olisi tarjolla myös tehtäviä ja harkkoja.. Emme vielä tarkkaan tiedä kuinka moneen harkkaan osallistuisimme - jos ollenkaan. Ne olisivat kuulemma hyvin hyödyllisiä jos kurssistaa haluaisi päästä läpi... Kuitenkin tulimme opiskelemaan tänne pääasiassa espanjaa---mutta toisaalta jotain kursseja olisi pakko päästä läpikin...


Tällähetkellä valikoimassamme ovat Project Management, Management Methods sekä tuo edellä mainittu espanjan ja maailman ekonomia. Lisäksi meillä on trip to toledo, mutta koska vaihtarit ovat aina viimeisimpiä mukaan otettavia, emme luultavasti pääse ko matkakurssille (hei hei helpot pisteet).

Kuitenkin nuo kolme valittua kurssia riittävät hyvin.... Niissä on jopa ehkäa varaa karsia yksi kurssi. Toisaalta olisi kiva tietää espanjan taloudesta.. toisaalta helpommat pisteet kiinnostavat. Päätämme siis hekä pitää kaikki kurssit ja jättää vain yhden tentin käymättä.. Pitää toivoa ettei tästä tule vaikeuksia... Niitä nimittäin tuntuu joka kouluasian suhteen olevan.



Koulussamme vaihatreiden kurssien valinta tapahtuu erikoisella Learning Agreement lomakkeella. Tähän lomakkeeseen täytimme jo ennen tänne tuloamme puutteellisten sekä osaksi espanjankielisten oppaiden avulla kurssivalikoimaamme. Puutteellisten ohjeiden sekä oman tyhmyytemme takia onnistuimme kuitenkin ottamaan espanjaksi opetettavia kursseja - jotka nyt pitäisi saada vaihdettua engalnniksi opetettaviin. No koska systeemi täällä on tunnetusti "joustava" tehdään vaihto erillisellä change formilla. No, meille lähetettiin jo suomeen aiemmin, että voisimme opiskella vain toisella kampuksella - emme molemmilla (tietyt kurssit järjestetään vain tietyllä kampuksella). No, niinpä vaihtelimme kursseja jo suomessa ja olemme siis lähettäneet kyseisen vaihtolomakkeen jo aiemmin. Tietenkin säännöissä lukee että jokainen opiskelija saa palauttaa KO lomakkeen VAIN KERRAN.

Koska olimme tehneet vaihtolomakkeen jo suomesta, eikä meillä tällöin ollut tarpeeksi tietoa aiheesta (ja koska sanoin, että ilman vaihtoa saamme tasan 0 pistettä), saimme erikoisluvan tehdä lomakkeen uusiksi. Koska alkuperäisessä lomakkeessa meillä oli kursseja enemmän Leganeksen kampukselta, pitää meidän viedä uusi lomake sinne. Hassua on, että tässä uudessa kursseja on 2 Getafelta ja 1 Leganekselta.. Eli siis juuri päin vastoin..

- Tarkkaavaisimmat ehkä huomasivat että aiemmin kerroin, että meidän käskettiin valita kursseja vain toiselta kampukselta. No, tämä nyt näyttää kuitenkin olevan sääntö jota ei tarvitse noudattaa.. Eli otamme kursseja molemmilta kampuksilta.



Toinen pieleen mennyt asia on 240e maksanut ekstrakurssi espanjaa. Kurssille ei meidän tasoisiamme opiskelijoita ole nyt ilmeisesti ilmoittautunut tarpeeksi, eikä kursssia ehkä järjestetä. Yritimme lähettää mailia takaisin ja yritämme järjestää sinne lisää porukkaa... katsotaan nyt kuinka meidän käy. Tovomme tietysti kovin että kurssi järjestetään.. Muuten Espanjan oppiminen vaikeutuu huomattavasti. Tämä olisi kuitenkin 40h kurssi ja nyt meille jäisi vain 20h tyhjäntekevä Erasmuskurssi.




Vielä jäi kertomatta yhdestä kurssistamme Project Managementista. Tämä kurssi teettä kohtalaisen paljon töitä ja se sisältää projektin tekemisen. Ryhmänä meillä on kiven kova suomi-poppoo. Kurssi sisältää myös projektin hallintaa seka sellaisen ohjelmiston opettelua, joka kuulostaa lupaavalle. Lisää tämän kurssin kulusta ilmoittelemme myöhemmin..


---


Nyt maanantaina saimme myös lämmityksen toimimaan. Aaamulla luvassa on siis lämmin suihku ja nyt illasta sisällä on kerrankin ollut lämmin. Nyt ei muuta kuin nukkumaan ja odottelemaan huomista (tiistaita), jolloin koulun ohella on tavoitteena suunnitella Portugalin sekä pohjoisespanjan matkojamme!!


Adios!

Ei kommentteja: