keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Nahtavyyskuvakollaasi Portugalista

Tässä hiukan kuvakollaasia Portugalinmatkalta. Kuvissa olisi tarkoituksena olla
kuuluisimpia paikkoja joita kävimme katsastamassa sekä ehkä pieni kertomus, jos jotain kyseisestä paikasta muistamme:)

Jos et ole vielä lukenut matkakertomuksemme molempia osia, ne löytyvät alempaa. Kannattaa lukea ensin Osa I, sitten Osa II ja vasta tämän jälkeen historiallisempi kuvakokoelmamme. Lopuksi voi rauhoittua katselemaan palvelimeltamme lisää kuvia matkasta.


Tässä siis hiukan kuvia:

-------------------------------------------------------------------------------


Ensimmäinen kuvamme on Lissabonin läheisyydessä olevasta Sintran kaupungista. Kuva on otettu kadulta ja siinä on kylän kukkulalla oleva linnoitus, nimeltään Moorish Castle ja se on rakennettu 700 - 800 luvuilla Arabien toimesta. Kuvassa ei siis ole itsessään Penan linna, josta puhumme myöhemmin, vaan se on vielä paljon vanhempi linnoitus hyökkäyksiä vastaan. Myöhemmin sen ovat ottaneet haltuun 1147. (Siis Portugalilaiset ottivat sen tällöin haltuun?)


Kuvassa on yksi Sintran kylän vanhoista ja kauniista rakennuksista. Kaupungissa oli hyvin paljon tämänkaltaisia kauniita rakennuksia sekä näkymiä. Vierailu kylässä ehdottomasti kannattaa. Kylälän pääsee kätevimmin junalla suoraan lissabonista. Paluumatkalla kannattaa ottaa bussi 403 toiseen kylään nimeltä Cascais, ja pysähtyä matkalla Capo da Rocalle ihailemaan euroopan läntisimmän paikan näkymiä. Cascais:sta takaisin Lissaboniin pääsee helposti junalla.


Kuvassa on maisemaa joka avautuu Sintran linnan Penan muureilta. Näkymä on johonkin kylään tai kaupunkiin, jota emme tarkasti tiedä. Joka tapauksessa näkymä oli yhtä hieno jokaiseen suuntaan. Tämänkin takia vierailu kannattaa!


Tässä Sintran linnan Penan näkymiä kahden kuvan verran. Linna on rakennettu 1800 luvulla ja se on ollut kuninkaallisten käytössä monen vuosisadan ajan. Linnassa oli sisällä sisustetut huoneet, joita ei kuitenkaan saanut kuvata. Linnassa kävellessä oli helppo kuvitella kuningasperhe lepäilemaan istuskeluhuoneeseen, ruokailemaan ruokailuhuoneeseen tai ilahduttamaan vieraita vierasaulaan. Myös opiskelu lukuhuoneessa oli mahdollista. Sängyt, kalusteet sekä keittiöt olivat tietysti hyvin kuninkaallisia. Linnan ulkomuoto on mielestämme vähän hassu, mutta lienee ollut uusinta uutta linnan rakentamisen aikoihin =)



Tässä kuvassa todiste siitä, että olemme olleet hyvin LÄNTISESSÄ euroopassa. Euroopan läntisimmästä kohdasta oli huimat näköalat alas mereen moneen suuntaan. Heikkohermoista tuolla reunalla kävely olisi voinut jopa hirvittää.


Seuraavissa kolmessa kuvasssa on kuvattu Lissabonin yhtä kuuluisimmista aukiosta. Aukio kantaa nimieä Praca do comercio mikä noin vapaasti (nollalla portugalin taidolla) tarkoittanee kauppatoria. Jokatapauksessa, aukio oli aivan meren tuntumassa ja sitä ympäröivät hienot rakennukset. Kuvissa näkyvät aukiolla oleva ratsastajapatsas (joka oli turistien erittäin suosima kuvauskohde) sekä portti Lissabonin pääkävelykadulle. Viimeisimmässä kuvassa koko aukio näkyy ylhäältä päin. Kuva on otettu Lissabonin toiselta kukkulalta, Lissabonin kuuluisan vanhan linnan Castelo de sao jorgen muurin päältä.




Tämä kuva esittää ensimmäisen hostellimme vieressä ollutta kirkkoa, nimeltään Nossa Senhora da Encarnacao. Kuvassa huomion arvoista ovat kankaat (sekä niiden väri) joilla kirkossa olevia veistoksia on peitetty.


Kuvassa patsas aukiolta Pr. Luis de Camoes.


Suihkulähde Lissabonin pääaukiolta, Praca dom Pedro IV (eli kai paikallisesti Rossio):lta. Täällä meille yritettiin kaupata ensimmäisen kerran huumeita ja täällä turistit napsivat jatkuvasti kuvia suihkulähteistä huimien porseerauksien kera.


Ratsastajapatsas toiselta hyvin suositulta aukiolta, Praca da Figueiralta, joka sijaitsee aivan edellisen vieressä. Alla myös ilmakuva, jossa ko aukio näkyy oikeassa alanurkassa. Torilla pidetään mm. Lissabonin juhlat, markkinat sekä se on myös tapaamispaikka paikallisille.



Tämä kuva on jo Portosta. Kuvassa yksi keskustan kirkko (Santo Ildefonso). Samanlaista värikuosia oli Portossa käytössä hyvin monissa rakennuksissa. Varsinkin sininen näytti olevan Porttolaisten lempivärejä.



Seuraavassa on kuvakollaasi, joka on otettu sekä yöllä että päivällä Ponte D. Luis nimiseltä sillalta.

Ensimmäisenä kuvattuna on joki ja sen ympäristö itään päin.



Seuraavassa maisemat länteen. Joessa näkyvät laivat ovat koristeena turisteja varten. Laivoissa olevia tynnereitä käytettiin ennnen Port viinin rahtaamiseen viinipelloilta viinikellaeihin Lissabonin keskustaan. Mageaa, eikö totta :)



Viimeisessä kahdessa kuvassa samalle sillalle näkyvä isohko rakennus. Erilainen valaistus saa ihmeitä aikaan!





--------

Kuten saattoi huomata materiaalia kertyi paljon enemmän Lissabonista kuin portosta. Tämä eii kuitenkaan tarkoita sitä, että Lissabon olisi tässä suhteessa parempi kohde. Mielestämme Porto olisi pystynyt tarjoamaan kaikin puolin enemmän kuin Lissabon, mutta säiden sekä matkaväsymyksen takia voimat ja tahto eivät vain riittäneet kierrellä enempää. Toisaalta Porton ostosmahdollisuudet olivat niin houkuttelevat että nekin veivät aikaa.

Jokatapauksessa, oli miten oli, hiukan jäi harmittamaan tuo Porttoon tutustumisen puute. Tietyissä museoissa ja kohteissa olisimme halunneet käydä sisällä ja pienten vanhankaupungin katujen selaileminenkin olisi ollut mukavaa. Myös merenranta on varmasti näkemisen arvoinen. Jokatapauksessa, suuntaamme Portoon varmasti vielä joskus. Viikkoa sinne ei kannata varata mutta 4-5 päivää siellä saa varmasti kulumaan! Suosittelemme Lissabonia 40%:sti ja Portoa 60%sti.

Ei kommentteja: