keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Portugal - OSA II - Porto

Tässä Portugalin matkakertomuksen toinen osa. Jos et ole vielä lukenut matkan alkuosaa, lue se tämän tekstin alta!


Portugali 16.3.2007 2352
- PORTOSSA -

Terveiset täältä Portugalin toiseksi suurimmasta kaupungista Portosta. Heräsimme tähän päivään aamupäivän loppupuolilla, pakkasimme kamamme ja suuntasimme kohti rautatieasemaan. Matkalla pysähdyimme kahville lähelle meren rantaa ja ihmettelimme Lissabonin maratonin kulkua suoraan ohitsemme. Rautatieasemalle saavuimme vahingossa 5min ennen junan lähtöä ja Porttoon saavuimme noin kello 1430 3h junamatkan (opiskelua) jälkeen.

Portossa harhailimme metron eri käytävissä jotta tajusimme missä päin kaupunkia olimme ja että selvisimme hostellille päin menevään metroon. Hostellista otimme oman huoneemme ja se miellyttää meitä ihan ok, vaikka onkin kylmä. Lounaaksi saimme tälläkertaa aika yleismaailmallista ceasar salaattia sekä pizzaa pizza hutissa. Ruoka oli jokatapauksessa hyvää ja päiväunet maistuivat. Kun loppuporukka saatiin hämärissä kotiutetuksi hostelliin, suuntasimme kulkumme kohti Porton joen yli meneviä siltoja. Kuvia näkymistä myös palvelimella.

Kuvassa Porton katukuvaa paivasaikaan otettuna



Kuvassa Porton joki yolla ja paivalla






Kuvissa Porton joella olevia veneita





Joen nopsan ihailun jälkeen suuntasimme kaivattuun kehityskeskusteluun, jossa päätimme tulevan missiomme sekä strategiamme suuntaviivat. Tulevaisuuden suunnittelua tämä helpottikin huomattavasti ja nyt on hyvä painaa eteenpäin.

Huomenna ohjelmassa lisää Porttoa. Kuulemiin!



Portugali 17.3.2007 1227
- FINANSSIKRIISI -

Täällä maailmalla ei kauheasti tule seurattua maailman eikä ainakaan suomen lehtiä. Silloin tällöin kun käy netissä, niin tulee luettua iltalehden, helsingin sanomien sekä kauppalehden otsikot. Tänään sai taas pieni mieli järkyttyä.. Samalla kun kävimme verkkopankissa katsomassa käyttötilin tilanteen, tuli takistettua myös vähäiset rahastosijoitukset. Järkytyksekseni huomasin (Antti), että ne ovat entistä enemmän miinuksella. Nopea vilkaisu kauppalehteen kertoi että edessä on todellinen laskuviikko, eikä edes tämän surkeuksien maanantain romahdus näy vielä sijoitustiedoissa. Toisin sanoen sijoituksen kymmenien prosenttien laskussa (all in all). Siinäpä sitten yrität nauttia lomasta ja katsoa valoisaan tulevaisuuteen....

Onneksi kyseessä on pienet rahat... Toki opiskelijalle suuret. Siitä
huolimatta ärsytys on suuri, kun rahat vain häviävät ilmaan.. Onneks kurssit joskus palautuvat. Sitä ennen pitäisi alkaa kerätä taaloja taskuun, jotka voisi laskun taittuessa nousuun sijoittaa.. Se olisi hyvä keinoa hyötyä kriisistä ja kääntää se voitoksi. Vaihdossa on toi vähän paha säästää...

Koska korkojakin on nyt laskettu, voisi olla järkevää ottaa laina ja sijoittaa se.. Riskiä, mutta voisi olla tuottoisaa. Tulee kyllä mietittyä, että josko jättäisi sijoittamisen muille... No, erimieli oli silloin kun sijoituksissa näkyi +20%. Ei tiedä. Aika hanurista.

Jokatapauksessa, nyt täytyy lähteä ulos nauttimaan Porton sateisesta ilmasta. Ihanaa.


Portugali 18.3.2007 1137
- Shoppailua -

Eilinen päivä meni kokonaisuudessaan ostosteluksi. Mukaan tarttui takki, farkkuja, paitoja, sekä yhteensä 4 paria kenkiä. Porton ostosmahdollisuudet ovatkin uskomattoman hyvät - kohtuulllisen hyviä vaatteita uskomattoman edullisesti. Yhdessäkin liikkeessä läjä aitoja merkkifarkkuja, kaikki -70% alennuksella.

Eilen illalla kävimme koko suomipoppoola syömässä, mutta ruoka oli scheissea. Ilalla yritimme mennä maistelemaan portviinejä, mutta kellarit eivät olleet auki. Niinpä menimme pariin baariin ja maistelimme niitä maksullisesti. Viini ei ollut kauhian hyvää, mutta pahempaa oli väärin tulkittu napostelutilauksemme... Tulkitsijana oli kuitenkin herttainen vanha mummo,joten yritime väkisin syödä rasvaisia leipiä, joiden sisältöä emme halua näin jälkikäteen edes arvailla... Aamupalaksi riittikin nyt hyvin pelkkä salaatti, erittäin sateisen ja sen takia huonosti nukutun yön jälkeen..

Tänään vuorossa lisää shoppailua sekä Porton nähtävyyksiä. Luultavasti myös ehkä hieman portviinejä :)


Portugali 19.3.2007 1530
- Kotona taas -


Jeps jeps. Nyt olemme saapuneet KOTIIN MADRIDIIN! Ihanaa. Porton historialliset kohteet jäivät meiltä huonon sään sekä maktaväsymyksen (sekä ehkä myös halpojen shoppailukelien) takia näkemättä.. Tai ei täysin näkemättä mutta vähälle. Se harmittaa, koska Historiallisesti Porto on ehkä parempi ja rikkaampi kaupunki kuin Madris. Myös joki ja huimat korkeuserot antavat kivoja näkymiä, vielä paljon parempia kuin Lissabon.

Eilinen päivä meni shoppailessa sekä tutustuessa Portviineihin. Kävimme kävelemässä joen rannalla, jossa on yhteensä 15 eri viinikellaria. Ensimmäiseksi löysimme viinikaupan, jossa saimme maistella yhtä viiniä. Tämän jälkeen otimme maksullisen kierroksen Calemin viinikellareihin. Kahdella eurolla per henki saimme historia- sekä tuote-esittelyn ja lisäksi maistella kolmea eri viiniä. viinit olivat ihmeen hyvia, ja tarjoavat hyvän vaihtoehdon jälkiruoalle konjakin tai liköörin sijaan.

ps. Tynnyrissa on muuten 56,000 litraa portviinia. Ihan kiva :D




Viinikierrosten jälkeen kävimme syömässä ja pakkasimme kamat. Aamulla emme sitten kerinneetkään muuta kuin siirtyä lentokentälle, josta Ryanair toi meidät 10 minuuttia etuajassa Madridiin. Kotiin vaavuimme vielä kolmen eri metromatkan jälkeen. Nyt vuorossa olisi hiukan ruokailua ja sitten kauan kaivattu lenkki.

Seuraavana matkana vuoressa Pohjoisen automatka. Seuralaisista riippuen teemme sen ehkä piakkoin, ehkä myöhemmin, ehkä isommalla porukalla tai jopa kaksin. We'll SEE!

Ei kommentteja: