keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

4. matkapäivä, lauantai 7.4.2007

Illallisen jutustelun seurauksena heräsimme taas vasta ysiltä, ja liikkelle pääsimme vasta klo 11.

Ensimmäiseksi kävelimme Terminin pääasemalle, jossa aioimme ostaa kahden päivän lipun bussiin 110, joka on siis Roomaa eri nähtävyyksien mukaan kiertävä turistibussi. Busseja liikkuu 10min välein ja niissä kuulee napeista selostuksen joka kohteesta. Muuten ihan kivaa, mutta pääsiäisenä olivat tupaten täynä..

Jono kyseiselle bussille oli kuitenkin toivoton. Jonossa oli 2 bussia, jotka eivät näyttäneet liikkuvan, sekä 200m ihmisjonoa, joka ei sekään liikkunut. Jonon aiheutti sen, ettei kukaan turisti juuri jäänyt kyseisella asemalla pois bussin kyydistä, joten vaihtuvuus oli pieni ja jono eteni erittäin hitaasti.

Pelimiehinä hyppäsimme kuitenkin metroon, ja ajoimme ns. Colosseumille. Siellä vaihtuvuus on yllättäen suurta, ja pääsimmekin hienosti bussiin, jopa aika nopeasti parhaille paikoille auton katolle. Bussi johon pääsimme, oli ensimmäisenä jonossa asemalla, joten siirto oli hyvinkin kannattava!

Istuimme auton kyydissä yhden täyden kierroksen, jolloin saimme hyvän yleiskuvan Roomasta. Seuraavalla kierroksella hyppäsimme pois autosta ja kävelimme suuren kylpylän (Caracalla) raunioiden luo, lähelle torstain ruokapaikkaa.

Kylpylä oli itsessään vaikuttava, jos vain pystyi kuvittelemaan sen täydessä komeudessaan. Säilyneistä osista ainakin lattia teki vaikutuksen. Siihen aikaan tämäkin kompleksi on ollut suorastaan ihme... Kierroksellamme tieto meille tarjosi ns. audioguide, joka siis on eräänlainen soitin, muodoltaan puhelin, joka toistaa nauhoitteen siihen syötetyn numeron mukaan..

Kylpylältä kävelimme syrjäkatuja ruokapaikallemme, joka taas oli otettu kirjasta. Paikka sijaitsi lähellä to:n ruokapaikkaa. Kuten ravintolat yleensäkin, lauantainkin rafla aukesi vasta klo 19. Päädyimme siis kiertelemään lähikortteleita... Liikkeet eivät pyhien takia olleet auki, joten päädyimme erääseen viinibaariin juomaan pullollisen em. proseccoa. Tämäkin pullollinen ko. ainetta teki vaikutuksen. Lähtiessämme ostimme mukaamme vielä muutaman hyvän viinipullon tuliaisiksi kotosuomeen..

Kellon lyötyä seitsemän, suunnistimme ravintolaan.. Ravintola oli pienehkö perheravintola, jossa paikallinen ruoka näytteli pääasiaa. Antti mm. päätyi syömään härän häntää, joka osoittautuu erittäin pehmeäksi ja maukkaaksi liharuoaksi. Nälkä sillä ei kyllä lähtenyt. Ansku täytti mahansa taas lampaalla, ja molemmat otimme alkuruoaksi pastaa. Pastan tekemisen Italiaanot todellisesti osaavat!

Ruokailun jälkeen suuntasimme kämpille nukkumaan, tälläkertaa bussin ja metron yhdistelmää käyttäen..



KUVAT

Ei kommentteja: