keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

3. matkapäivä perjantai 6.4.2007

Koska edellinen ilta pääsi venähtämään vähän pitkäksi, heräilimme vasta yhdeksän aikoihin. Aamupalaksi nautimme taas sen tavallisen, punaviinin kera :)

Perjantaiksi olimme sopineet shoppailupäivän.. Kiertelemimme lähikatuja, joissa tiesimme olevan kauppoja. Tässä mainittakoon ainakin Via Del Corso, sekä Via Del Tritone. Ne muodostavan L kirjaimen, ja sen läpi kävelemällä löytyy varmasti jotain! Antti sai pari paitaa, pellavapuvun, ja pari solmiota, ja Ansku laukun, pellava- jakun, housut ja mekon. Katsotaan nyt kuinka pitkään Italialainen 'laatu' tälläkertaa kestää. Sen verran pitää keroa, etteivät nuo meidän tuotteet IHAN sitä kalleinta ole. Prada jäi hyllyyn, samoin D&G, mutta ehkä ensikerralla....


Kun olimme shoppailleet riittämiin, kävimme vielä ruokakaupassa ja sitten kämpille päivälevolle.

Myöhemmin lähdimme uudelleen liikkeelle, tälläkertaa suuntasimme kahville kirjassa mainittuun Dat's Cafe:hen. Paikka sijaitsee muotikadun varrella (Armani yms yms, 1000+e yms yms). No, tietenkin tämänkin kahvila oli samaa tasoa, listan halvin tuote 8e. Se paikka jäi sitten siihen. Siirryimme toiseen paikkaan, joka näytti paremmmalta. No, koska emme kuitenkaan liikkuneet kovin pitkälle, tuli tälle(kin) kahvireissulle hiukka ylihintaa... Paska tsägä so to say. Se vähän ihmetyttää, että vaikka paikka näyttää ihan ok:lta, ihmiset eivät osaa tai halua puhua englantia, vaan yrittävät epätoivoisesti italiaa. Tuli vähän samanlainen olo kuin erittäin nationalistisessä ranskassa. Suomessahan asia on (kärjistäen) niin, että kun kahvilaan tulee ulkomaalainen ja puhuu englantia, suomalainen yrittää kaiken taitonsa mukaan puhua häpeillen englantia (katsellen lattiaan), ja jos jotain ei puolin tai toisin ymmärretä, se on suomalaisen huonon kielitaidon syy.. Italiassa sitten taas puhutaan sitä omaa kieltä, aivan sama ymmärtääkö sitä kukaan vai ei.. Ollaan Italiassa, ja kieli on italia. Siinä jokainen voi sitten tahollaan miettiä että mikä on hyvä ja mikä ei, ja missä pitäisi toimintaa muuttaa.... Suomalaisethan ovat tällainenpikkuruinen, mitätön jne jne...



Illemmalla menimme sitten katselemaan hiukan kirkkoja. Milanon tavoin kirkkoja löytyy joka kulmasta! Kirkot ovat toinen toistaan korkeampia ja upeampia. Aiemman suunnitelman mukaiset puisto ja hatutausmaa jäivät tältä päivältä pois, ja suuntasimme ns. Espanjalaisille portaille. Näköalat olivat huikeita, ja hetki siinä vierähtikin maisemia katsellessa (kuvat).

Illalla suuntasimme ravintolaan, joka oli samalla viinibaari. Viinin taso olikin sen mukainen, ja illasta tuli oikein hieno, aistihermoja hierova elämys. Ruokakin oli siinä sivussa oikein maukasta.

Ruoan jälkeen suuntasimme kämpille, ja nautiskelimme vielä tunnelmasta jutustellen yömyöhään..........

KUVAT

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

maassa maan tavalla, ei täälläkään kukaan puhu englantia. on vaan pakko tulla espanjalla toimeen. hävettää aina jos on mimmejä mukana kun ne yrittää selittää englanniks kaiken mitä ne haluaa.

A_ja_A kirjoitti...

Jepjep...

Toisaalta, ei se voi olla aina niin että suomalaiset mukautuu... Jos tänne tulee joku ...no ulkomaalainen... niin Suomalaiset pitää mukautua siihen ja sen uskontoon jne. Kun Suomalainen menee ulkomaille, pitää Suomalaisen mukautua paikalliseen kulttuuriin.. Me ollaan vaan liian kilttejä, eikä kuljeta pääpystyssä osoittaen miten hyvin meillä menee ja miten hyviä ollaan..


En sit tiedä mikä on hyvä ja mikä huono.. Kuitenkin, espanjaa se on ruettava opiskelemaan pikkuhiljaa...