maanantai 9. kesäkuuta 2008

Zaragoza

Teretere taaas!

Nyt ollaan varmaan jo viimeisen kymmenen Madridilaisen blogikirjroituksen sisällä.. Niin se on aika vierähtänyt. Kotiin lähtöön on aikaa nyt 9 yötä! Suomi, here we come!

Tämä päivä on kulunut katsastellessa expoon valmistautuvaa Zaragozaa. Expon tulemisen huomaa täällä kaikissa. Kaikki vähänkään messuissa mukana olevat hostellit, kaupat, baarit kaikki mainostavat tapahtumaa. Mehut tarjoillaan expo laseista, avainkorteista lötyy expovärejä, kaupungintalo on saanut expovärityksen.. puuttuu vielä että alttareillakin roikkuu expoliinat..niitä oltiin varmaan para-aikaa maalailemassa. Ainakin maali paikalla tuoksui. No, satsaus expoon varmasti kannattaa. Kun kolmen kuukauden messuaikana kylään pärähtää muutama miljoona vierasta, niin kyllä siinä varmasti penni pyörähtää myös paikallisten taskuun.

Kaupunkikierroksemme aloitimme tänään keskustasta. Kävelimme käytännössä koko Zaran keskustan läpi, katsastelle vanhoja rakennuksia. Reitillemme sattui tietysti katedraali, joka pompppasikin kerralla mielestämme hienoimmaksi katedraaliksi koko espanjassa (ja se on paljon, vertailukohtaa nimittäin löytyy ;).



Katedraalin aukio puolestaan oli hienoin aukio mitä olemme täällä nähneet. Sitä leimasi mm. hieno ja moderni suihkulähde sekä avaruus. Moderniudesta piti huolen myös ilmainen WLAN, joka oli kuitenkin liian heikko Nokian E-sarjalaiselle (kehittämiskohde!).


Aukiolla taivastelemisen jälkeen lähdimme kiertämään aukiota eli keskustaa noin x metrin säteellä. Kierrokselle sattui arkeologinen museo (ent. amfiteatteri), jonne aidan läpi tihrustamalla sai ihan hyviä näkymiä (ja kuvia). Kierroksella saimme nähdä muutamia kirkkoja, joista pariin eksyimme sisäänkin. Lisäksi Zaragozalainen tavallinen kaupunkikuva tuli tutuksi.

Noi yleisesti Zara on kiva kaupunki. Se on moderni ja siltä osin muistuttaa vähän Madridin Gran Via osastoa, mutta tietysti sitä huomattavasti rauhallisempi (ainakin ennen messuja). Toisaalta Madridia useammat historialliset kohteet tekevät siitä ehkä mukavamman ja monipuolisemman matkailukohteen. Meren puuttuminen vie tietysti mahdollisuuden rantalomailulta, mutta kovin pitkä matka rantakaupunkeihinkaan ei ole.

Keskustakierroksen jälkeen palasimme hostellille ja pinen levähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa. Viimeisenä kohteenamme oli Palatsi, joka on keskustan laidalla. Palatsi oli mielestämme hienompi kuin Granadan Hambra, mutta siihen verrattuna tietysti todella piani ja yksinkertainen. Meihin tuo granadan kohde ei siis selvästi yhtään uponnut.Sen sijaan tämä palatsi oli vallihautoineen mahtavan kokoinen ja näköinen.



Palatsin jälkeen kipitimme hostellille ja nyt vuorossa on pieni hedelmäinen iltapala ja sitten pää tyynyyn. Lisää kuvia kuluneesta päivästä löytyy tuttuun tapaan palvelimelta.


Huomenna tarkoituksemme olisi pistäyttyä parilla viinitilalla ja suunnata sen jälkeen Valenciaan. Ajomatkaa tulee yhteensä noin 550km, joka tarkoittaa noin 6 -7 tunnin ajomatkaa. Välipysähdysten takia siis matkaan menee koko päivä, vaikka lähdemmekin matkaan jo aamusta. Nyt ei kun päätä pehkuun..hasta luego!

Ei kommentteja: