tiistai 3. kesäkuuta 2008

Lauri ja Katja käymässä

Heips heti uudelleen!


Tässäpä kertomusta viimeviikosta.


Saimme tänne vieraaksemme Laurin sekä Katjan, suoraan Suomesta! Arvoisat vieraamme saapuivat maanantaina ja heti alkajaiseksi vietimme Madridilaista iltaa kotioloissa, Ville - vahvistuksen kera! (Terkut ESPOOSEEN!). Ilta kului viinin, drinkkien sekä kotitekoisten bocadillojen parissa. Tätä perinnettä pitänee viedä Suomeenkin, sillä bocadillot tekivät hyvin kauppansa :)!

Viikon aikana tapakssilla tuli käytyä useamman kerran. Baarissa käyminen jäi ikävä kyllä vain yhteen kunnolliseen kertaan, sillä isäntäväen matkavässymys vielä painoi.. Joka tapauksessa kertakin riitti jastkamaan väsymystä entisestään seuraavaan viikonloppuun asti :)!


Viikon aikana myös Madridin museot avautuivat meille isännillekkin paremmin. Kävimme vierailulla Madridin liikennemuseossa (rautatiemuseo) sekä tekniikkamuseossa. Näisssä meillä ei ollut mukana kameraa, mutta mieleen moni kuva silti painui. Tekniikka museo oli ihan hauska kokemus, sillä siellä pääsi testailemaan joitain luonnonilmiöitä itse. Kokonaisuutena se ei kuitenkaan ollut niin monipuolinen kuin esimerkiksi Helsingin vastaava.

Rautatiemuseossa oli paljon vanhaa kalustoa, jota oli kiva katsella. Ikävä kyllä vain harvaan junanvaunuun pääsi sisälle, joka latisti tunnelmaa. Virkistävänä asiana museossa oli muutama toiminnassa oleva pienoisrautatie, joita oli ilo hetken katsella.


Viikon kohokohta sattui varmasti vierailuun Santiago Bernabeulla (suom. Sandiago Perunapelto ala Juhis). Areena oli kokonaisuudessaan valtava, ja se sisälti hienojen näkymien lisäksi paljon pokaaleja ja muistoesineitä, sekä kiinnostavana asiana vierailut lehdistö sekä suihkutiloihin. Ei voi kuin ihmetellä kuinka paljon rahaa tähäänkin kokonaisuuteen on pistetty. Toisaalta..voidaan taas miettiä kuinka paljon vettä,leipää ja riisiä tälläkin rahalla olisi saatu kuskattua esimerkiksi Afrikkaan tuhansille kuoleville lapsille. (Sitten nämä lähes palvotut supersankarit lahjoittelevat rupusiaan avustusjärjestöille ja ovat sen jälkeen niin polleaa.) Mutta ei siinä, onhan urheilu sentään hienoa.(Samoin esimerkiksi pelaajien lämmitetyt vaihtopenkit). Alla jokatapauksessa otoksia tästä valtavasta ja hienosta kompleksista. (Kuvaamiseen olisi tarvinnut kunnon laajakulmaobjektin, eikä 18 millisellä meinannut saada oikein mitään aikaan. )





Lehdistöhuoneemme vierailu sattui sopivasti juuri meneillään olevan lehdistötilaisuuden aikaan. Alla video lehdistötilaisuudessa. Vuorossa ollut Larui niminen laitahyökkääjä kertoo pelin kulkua sulavasti espanjaksi.


Loppuviikosta kävimme vielä maistelemassa lisää tapaksia sekä katselemassa muia nähtävyyksiä. Lisää kuvia viikosta voi nähdä palvelimella. Kuvien vähyyden takia niitä ei ole erikseen nimetty. Osa kuvista on illanvietosta, osa perunapellolta sekä osa muista madridin nähtävyyksistä.

Kokonaisuudessaa viikko oli mukava ja kiitokset siitä lähtevätkin nyt Tampereelle sekä Espooseen. Nähdään taas Suomessa!

Vieraidemme lähdön jälkeen käpeksimme vielä Madridissa ja näimme mm. kuninkaallisen katedraalin. Kuvat tästä tulevat esille myöhemmin, jos tulevat. Katedraali ei sinänsä ollut mitenkään erikoinen eikä suuri. Siellä oli ehkä hiukan koristeellisempaa kuin katedraaleissa keskimäärin, sekä kuninkaallisille oli tietysti järjestetty erillisiä hilavitkuttimia.. Jokatapauksessa ei parasta mitä olemme täällä nähneet.


Tähän loppuun vielä YHDET SUURET ONNITTELU veljelleni Waldemarille, joka pääsi hienosti ylioppilaaksi ja suuntaa kulkunsa uusille teille! ONNEA VIELÄ KERRAN, NÄIN JULKISESTI!

-----

Aikamme Madridissa alkaa loppua. Jäljellä on enää 2 viikkoa ja siitäkin olemme viikon matkalla. Palailemme parin päivän kuluessa matkamme reittisuunnitelmalla. Tälläkertaa aiomme ottaa selville Oviedon, Santanderin, Bilbaon, San Sebastianin, Zaragosan sekä Valencian ihmeet. Palailemisiin!

Ei kommentteja: