sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

San Sebastian

Heipparallallallalaa!


Tämä päivä on mennyt aika pitkälle San Sebastianin kautuaj keirrellessä. Aamupala pintxojen jälkeen olemme tehneet yhden jos toisenkin kaupunkikierroksen, nähneet kukkkulan patsaan, vitivalkeat rannat, rantrtakahvilat, vanhan kaupungin, sillat, romaanttisen kaupunginosan sekä otteen kalliammasta asuinalueesta.

Ensimmäisen voi sanoa että San Sebastian on osin kuin olisi suomessa. Puut ja muu kasvillisuus on hyvin vihreää, ja vielä tähän aikaan täällä on lähes suomalainen kesäsää. Kaupunki on siis ollut varsin hyvää totuttelua kotiin paluuseen.

Yksi asia joka täällä on oikeastaan pistänyt silmään, on ihmisten (paikallisten) käytös. Ennen tänne tuloamme meille kerrottiin paikallisten Madridilaisten puolesta, että Espanjassa pätee sääntö "mitä pohjoisempaan menet, sitä tyylympiä ihmiset ovat ja taaas eteläss sitä avoimempia". Täällä tämä sääntö on kyllä kumoutunut täysin. Vaikka San Sebastian on turistikohde, emme vielä missään espanjassa ole tavanneet näin ystävällisiä ihmisiä. Vastoin muuta Espanjaa, tämä näyttää pätevän myös lähes joka ravintolaan. Hyvä esimerkki tästä on pankin etsiminen. Näimme auton ikkunasta tullessamme, että jossain joen toisella puolella on Espanjan pankkimme La caixa. Halusimme löytää ko. pankin, koska vain oman pankin automaatista nostettaessa ei joudu maksamaan mitään.

Kävelimme joen toisella puolella etsien pankkia, mutta se ei tuntunut löytyvän. Kysyimme sitten kahdelta seniorilta neuvoa, joista toinen oli sauvojen varassa. Hetken keskustelun jälkeen toinen rouva lähti sitten näyttämään meille tietä, ja joutui varmasti tekemään mutkan lenkkiinsä, joka ei enää sillä iällä muutenkaan kovin nopeasti edennyt. Rouva kysyi vielä tietä toiselta vastaan tulialta joka sitten neuvoi meitä kolmea eteenpäin. Lopulta pankki lköytyi noin vartin jälkeen. Koko tämän ajan olimme jutelleet Espanjaksi ja rouva oli kehunut jo espanjan toitojamme. Kun pankki löytyi, rouva sanoi hyvästit antaen poskisuudelmat molemmille. Eipä ole ennen sattunut moista tiennäyttäjää kohdalle :)

Nyt otamme viimeiset pintxot ja suuntaamme yöpuulle. Huomenna olisi noin 250km matka ajettavana kohti seuraavaa kohdetta eli Zaragozaa. Kuvia san sebastianista löytyy palvelimelta. Ne eivät ole nimittey, mutta toisaalta selattavaa löytyy kokonaisuudessaan aika vähän :)!


Ps. Blogi on lisätty puiston penkiltä, käyttäen ihmisen x ilmaista wlania.. Ihan vaan Teidän iloksi täällä koneen kanssa kylmässä vapistaan (alkaa juuri sataa, niin.)
---------------


Vielä yksi asia. Teimme pienen pidennyksen reissuun, ja olemme valencian kahden yön jälkeen yhden yön vielä pienen kylän laidalla valenciasta hiukan etelään. HOstellin pitäisi olla hostelworldin arvioiden mukaan todella mukava, hienolla luonnon läheisellä paikalla sekä varustettu mm uima-altaalla. Täyden englantilaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme perjantaina ostosskeskuksen kautta kotiin, auto täynä matkamuistoja ;)!

Ei kommentteja: