tiistai 8. huhtikuuta 2008

Toledo

HEipahei!


Taas pieni hetki kerkesi vierahtaa... Koska emme omista nettia, ja rakkaiden ystavien ollessa kylassa ei aikaa viiti tuhlata nettikahvioon, on blogin paivitys hieman jaanyt.. Nyt korjaamme tilanteen.

Talla valin on tapahtunut seuraavaa. Viikko sitten sunnuntain vietimme Toledossa, joka on pieni kyla madridin lahella. Viime viikko taas meni T&N (Alisa Tiina ja Nimo) seurassa.

Tassa kirjoituksessa pohdimme hyvin lyhyesti toledon reissua, silla kuvia viime viikosta ei ole viela saatavilla.

Toledo itsessaan on hyvin ihastuttava kyla. Kuuluisaksi historiassa sen on tehnyt muun muassa siella valmistetut miekat, jotka ovat maailmankuuluja. (matkamuistoja ;)

Koko kaupunki on jo museo. Se on tayna vanhoja rakennuksia seka hyvin kapeita, kiemuraisia ja makisia kujia, tietysti muurien suojassa. Kaupungin nahtavyykis (joita kerkesimme katsella) olivat katedraali, ensimmainen synagoga seka joku muu museo. Katedraali paikan paanahtavyytena oli kylla todella hieno, sita ei voi kiistaa.. muut nahtavyydet sen sijaan eivat todellakaan olleet ihmeellisia. Katedraaliakin voi toki verrata Rooman vatikaaniin jolloin... :). No ei nyt menna siihen..

Matkan parasta antia olivat mielestamme nakoalat. Nakoalat laheisille kukkuloille seka laaksoihin olivat kivat. NAita voi ihailla palvelimella olevissa kuvissa. Kuvat tahan blogiin tulevat myohemmin..

Myos juttua ihanasta viimeviikosta tulee myohemmin, kunhan kerkeamme sita keksia :). Jokatapauksessa terveisia jo nyt viimeviikkoiselle seurallemme :)

Ei kommentteja: