lauantai 26. huhtikuuta 2008

NIKON D40 + Nikkor AF-S DX 18-55 mm + Nikkor AF-S DX 55-200 mm

Heipähei,


Nyt tuli täytettyä yksi unelma, josta on haaveiltu ja josta on puhuttu,keskusteltu ja jota on mietitty ainakin viime kesästä asti. Viimekesänä kun teimme ensimmäisen yhteisen hankintamme, pienen pokkari kameran, mietimme pitkään olisiko mahdollista ostaa suoraan jonkunlainen järjestelmäkamera. Järkkien kalliin hinnan vuoksi, sekä niiden ison koon takia, ajattelimme, että pokkarille olisi enemmän käyttöä ja että sitä tulisi pidettyä enemmän mukana. Kuvaaminen on kuitenkin ollut meille todella usein tapahtuva perinne - kuvia karttuu sillä vauhdilla, että hyvä jos ne kerkeää yhdellä kameralla ottaa. Vaihtoaika on tietysti jo sinänsä poikkeus, sillä joka asia pitää saada filmille (vai kennolle.. Miten se nykyisin sanottaisiin). [Espanjassa otettu yli 5000 kuvaa]


Espnja on siinä(kin) mielessä loistava maa ostostelijan kannalta, että Pixmanialla on täällä oma liike. Liikkeestä voi ehkä sinänsä jo käydä ostamassa jotain, mutta parasta se on siinä, että sinne voit tilata tuotteet halpaan hintaan netistä, käydä noutamassa ja maksamassa helposti siellä vain alle 48h kuluttua tilauksesta. Tilaukset ja palautuksetkin ovat toimineet tähän mennessä loistavasti.... Hinnat espanjan pixmaniassa (.es) ovat joskus jopa kalliimpia kuin Suomen, mutta esimerkiksi tämän kameran kohdalla hintasäästöä tuli jopa 20%.





Itse kameraan. Kamera on tähän mennessä osoittautunut loistavalle. Kuvaaminen on hauskempaa, nopeampaa ja jälki on parempaa. Hyvissä olosuihteissa jäljestä ei välttämättä huomaa, että kummalla kameralla kuva on otettu..mutta esimerkiksi 200mm putkella pääsee jo sen verran lähelle kohdetta ja toisaalta 18mm putkella voi olla niin lkähellä kohdetta, että pikkukameralla tulisi jo suuria hankaluuksia. Myös kameran äänet, tuntuma käteen, kaikki mahdolliset säädöt ym ovat "luksusta" näin pokkareiden kanssa elämänsä kärsineille ;). Jokatapauksessa ainakaan vielä ei kaduta yhtään, päin vastoin.. Tänään lähdemme etsimään uudellle hienoudelle kohteita Madrid Zoosta. Katsotaan miten krogotiilit sekä muut möyrentäjät kameraan suhtautuvat!

Ensimmäiset kamerakokeilut ovat nähtävissä palvelimella!


Ps. Kameran mukana tuli uusi ohjelmisto, joten tämän jälkeen kuvan nimestä on nähtävissä suoraan KUVAUSAIKA- ja PÄIVÄMÄÄRÄ... nyt voi siis päätellä mihin aikaan täällä on oltu liikkeellä..

Ei kommentteja: