lauantai 19. huhtikuuta 2008

Segovian reissu

HEipähei!


Laaantai on valjennut tänne Madridiin taas hiukan tuhnuisena.. Lämpöä täällä on noin yhdeksän astetta, ja vesisateen vaara lienee ilmeinen. Onneksi tätä ei jatku kuin ensiviikon puoleen väliin saakka...


Perjantain, eli eilisen, vietimme käyden Segovia nimisessä pikkukaupungissa.


Segoviaan lähdimme jo ennen kahdeksaa, ottamallla muutaman metron Principe Pion bussiasemalle. Kiireessä ostimme liput, ja bussi segoviaan lähti heti lippujen ostamisen (sekä muutaman juoksukierroksen terminaalin ympäri) jälkeen. Matka kylään/kaupunkiin kesti noin 40min.

Kylä itsessään oli aika pieni, joskin keskusta oli kivan tiivis yleisimpine muotikauppoineen ja liikkeineen. Vaatteita ja kenkiä tästäkin liikkeestä olisi voinut ostaa mielin määrin.

Segovian päänähtävyydet ovat vesijärjestelmä (samanlainen kuin roomassa - pienoiskoossa), sekä kaksi katedraalia. Toinen näistä on itseasiassa linna, mnutta jostain syystä kaikkia ei kirkkomaisia rakennuksia on helppo kutsua vain katedraaleiksi.




Vesijärjestelmä oli yksi muuri, joka sinänsä oli nähtä kohtalaisen nopeasti. Muutama kuva, hetki ihastelua ja thats it. Ensimmäinen (keskustassa oleva, pienempi) katedraali oli käytännössä kirkko. Rakenteeltaa, huoneiltaan sekä kaikkine muinekkin piirteineen se musitutti lähes täysin Salamancan katedraalia. Voisi luulla että ne olisi tehty samoista piirrustuksista, raaka-aianeista sekä samojen ihmisten voimin! Jokatapauksessa tämäkin rakennus oli ihan hieno..




Toinen Katedraali (tai siis linna) tarjsikin hiukan enemmän. Maksullisena paikkana sisään oli pygätty pieni museo, jossa oli tarjolla vanhoja sotaesineitä, arkitavaraa sejä pienoismalleja katapulteista sekä sotavälineiden rakennuslaitteista. Paikan sodallisuus selittyy parhaiten sillä, että paikalla on toiminut moneenkin otteeseen sotakoulu. Nopean lukemisen perusteella paikalla on ollut vieläpä ylempien sotahenkilöiden koulutuspaikka. Teknillisen alan ihmisen paikan pienoismallit eli rakennuslaitteista, tykin rihlauksesta yms olivat varsin kiehtovia.




Ostimme linnaan sellaisen pääsylipun, että käyntiin sisältyi myös torni (aika huomaavaista erotella muutaman euron arvoiseen lippuun erikseen vielä torni, jos jollakin sattuu olemaan vaikka kammoja). Torni oli kapeahko linnan torni, josta oli näkymä koko segovian ylle.



Kuten muissakin vuoristopaikoissa olemme sanoneet, oli Segoviankin suuri vieehätys näköalat. Suomessa korkeuserot ovat hyvin pieniä, ja siksipä täällä ei tarvitse olla edes kummoista mäkeä, niin se jo suomalaista viehättää... Korkeuserojahan Espanja pystyy tarjoamaan mielin määrin (yli 3000m)


Toisen katedraalin jälkeen palailimme kaupungin läpi bussiasemalle. Otimme bussin takaisin Madridiin. Yhteensä edestakainen lippu tuli maksamaan noin 10e/ henki. Ei kovin paha.

Illalla kävimme ostamassa muutaman leffan sekä paljon juustoja. Muutaman vuoden vanhoja leffoja sai muakavasti keskustan fnac liikkeesstä muutamalla eurolla, ja leffoihin sisältyi mukavasti englanninkielinen ääni tai vastaavasti tekstitys. Vaalitsimmekin katsoa leffat espanjaksi, englannin tekstityksillä.

Hyvässä seurassa jutellessa itse leffa jäi hiukan huonolle seuraamiselle, mutta mukavaa oli. Vieraanamme viihtyivät Ryan, Katja (taas yksi suomen vahvistus) sekä Martin.

Illan istumisen jälkeen lähdimme aivan asunnomme viereen baariin, jossa Antti sai maistella SUUREN lasillisen espanjalaista konjakkia..jäillä. Itseasiassa kyseessä oli uhrautuminen tuhoamaan väärin tilatu juoma.. siihen meni sekin kola-ilta :D

Lähibaarin jälkeen suuntasimme toiseen aika läheiseen diskoon, nimeltä KOOL. Paikka oli hieno, ja meille oli varattu sieltä sohvatilaa istumista varten yläkerrasta. Oudon dj:n takia paikan musiikki oli tällä kertaa hiukan kehnoa, mutta muuten paikka oli loistava, hyvin erilaisine ihmisineen. Paikka tunnetaan täällä myös homobaarina, mutta siellä käyvät myös suoremmat ihmiset. Jokatapauksessa, paikka oli erittäin mukavaa vaihtelua tavallisten baarien harmauteen. Koolissa tulemme vierailemaan uudelleenkin. Kuvia illan reissusta ei valitettavasti ole. Ehkä joskus toiste.

...sensijaan Segovian kuvat näkyvät jo Palvelimella.

Ei kommentteja: