torstai 17. huhtikuuta 2008

Salamanca ja Avila

Heipähei pitkästä aikaa!

Blogiin kirjoittelu on tässä viimeaikoina ollut aika heikkoa. Osasyynä ovat olleet vieraamme, mutta suurin syy on kuitenkin oma laiskuus. Läheisessä ja edullisessa nettipaikassamme, jossa käymme juttelemassa tuttujen kanssa ja selaamassa muuten nettiä, on koneista poistettu usb paikat pois käytöstä.. Näin ollen kuvien vieminen nettiin on mahdotonta.. Koululla käymme muutaman kerran viikossa, mutta koska nyt ei ole ollut project managementin luentoja, eikä kielten tunneilla viiti läppäriä näpytellä, on sielläkin surffailu jäänyt.

Koulun jälkeen olisi tietysti mahdollista jäädä nettiin, mutta koska 2 tunnin koulupäivään tuhrautuu matkoineen noin 4h, ei ylimääräistä aikaa koululla viiti viettää (sinne homehtuu!!)




Jokatapauksessa, tämän blogin päätarkoitus on kertoa matkastamme Salamancaan sekä Avilaan. Salamanca on opiskelijakaupunki muutaman sadan kilometrin päässä Madridista. Sen lisäksi että paikassa on paljon opiskelijoita, on yliopisto jo sinänsä aika harvinainen, sillä se koostuu hyvin vanhoista rakennuksista. Yliopiston yhteydessä on myös Salamancan katedraali, joka sinänsä on kaupungin "suurin" nähtävyys.

Kaupunki ei näiden muutamien hienojen rakennusten lissäksi tarjoa juurikaan mitään ihmeellistä. Kävimme Salamancassa piipahtamassa myös paarissa, sisään pääsi kahteen eri hintaan 3,5e ja 6,5e, halvemmalla hinnalla sai oluttuopin pääsiliopun lisäksi, kun kalliimpaan kuului drinkkilasi. Hienoa tässä olise, että uuden oluen sai tiskiltä pyytämällä tai vastaavasti lasi täytettiin kun sitä kävi tiskillä näyttämässä - ilmaiseksi. Toisin sanoen Salamancan opiskelijat saavat 6,5e koko illan kestävän, erittäin kovan kännin. (Taidanpa riipaista kovan kännin tänään [mtv3 uutiset, kovien irtisanomisien yhteydessä, vuonna x]). Baarissa emme kuitenkaan viihtynet pitkään aamun herätyksen takia.. Erasmusporukka (jonka mukaan emme saaneet paikkoja ja siksi järjestimme oman matkan)sensijaan juhli läpi yön..

HAuskinta Salamancan yliopistolla oli sekoitus vanhaa ja uutta. Vanhoihin rakennuksiin oli rakennettu modernit luokkahuoneet uusine wifeineen ja atk välineineen.. Ihan hauska yhdistelmä. Kirkot ja katedraali olivat ihan ok (tosin, PRIVATE tiloja osa, joihin meitä ei päästetty...) mutta eivät aiemmin näkemiemme kaltaisia..




Hotellimme Salamancassa oli ok. Koska hostel world ei pystynyt tällä kertaa tarjoamaan meille oj majoitusta, tyydyyimme hotel clubiin ja saimmekin HOTELLI huoneen 39e/2hh. Hyvä diili, vaikka haisikin vähän kummalle..


Aamulla suuntasimme kulkumme avilaan. Avila on pieni vuoristokylä Salamancan ja Madridin puolessa välissä. Kylässä on vanha muuri sekä taas hieno katedraali. Katedraali olikin hienompi kun salamancassa ja muurin päältä oli ihanupeat maisemat. Muurin hienous on se, että se on suojellut kylää keskiajan sodissa. Ilmeisesti aika harvinaista että muuri on säilynyt ehjänä, ja siksi se on niin hieno ja tunnettu juttu. Kylässä oli aistittavissa aitoa historiallista henkeä, mutta muiden turistikohteiden tavoin sekin oli menettänyt osain aitoudestaan. Jokatapauksessa voimme suositella tätä kohdettapäivän reissuksi.. Alun perin meilläkin oli varattu hostelli myös avilaan, mutta onneksi tajusimme ja saimme peruttua sen ilmaiseksi.. Ei siellä olisi kestänyt yhtä ylimääräistä yötä :S



Parhaan kuvan reissustamme voi saada katselemalla kuvat palvelimelta.
(Kuvia ei ole nyt tekstin seassa, koska Blogger vähän temppuilee ja heittää herjaa jos yritän lisätä niitä tähän.. laitoin ne siis muiden joukkoon palvelimelle)


Seuraavana reissuna meillä on vuorossa Segovia, jonne suuntaamme huomenna. Segovia on edellisten tavoin historiallinen kylä lähellä madridia.

Nyt olemme saaneet varattua hostellit ja autot reissullemme etelään. Salamancan ja avilan tavoin matkaamme kolmen hengenheimolaisen porukassa.. matkallamme mukana on Madridissa työskentelevä, USA vahvistuksemme Ryan. Reissu ottaa paikkansa 7.5 alkaen. Hasta Luego!

ps. Jos blogien lukeminen kiinnostaa, kannattaa tutustua Aasia 2008 blogiin, joka kertoo kahden Joensuulaisen nuorukaisen matkasta kuukausien ajan ympäri aasiaa. Matka on juuri alkanut, joten pääset vielä hienosti mukaan. Hienoa blogissa on se, että matkalaiset päivittävät sitä lähes realiaikaisesti matkapuhelimien välityksellä. Blogittajat ovat myös kuvauksen ammattilaisia, joten otokset eivät ole samaa tasoa kun tämän blogin räpellykset =)

Ei kommentteja: