lauantai 19. huhtikuuta 2008

Malagan onnettomuus

Surullista iltaa kaikille,


Kuulimme juuri uutisista ja katsoimme netistä että Malagassa on sattunut suomalaisuhreja vaatinut onnettomuus. Suomalaislehdet hehkuttavat varmasti onnettomuuden syillä, Toivottavasti joku oppii asiasta jotain...tuskin.


Espanjassa on nimittäin tapana, että Baariinkin voi hyvin tulla omalla autolla. Näin ainakin jos et asu keskustassa. Ennen baaria syödään vähän tapaksia, ja siinä pyörähtää mukavasti pullollinen viiniä. Tämän jälkeen mennään baariin, otetaan siinä hyvässä seurassa ja edelleen ehkä syöden neljä driksua tai kaljaa.. Pitäähän sitä nyt hyvässä seurassa jotain saada nauttia...

Sitten myöhemmin, ennen kuin kahdeksaan kestävä yökerhorundi on loppumassa, juodaan vielä pari driksua kaupan päälle. Näiden yhteensä yli kuuden juoman sekä täysin biletetyn yön jälkeen suunnataan omilla autoilla kämppille.. Eihän siinä nyt mitään pahaa voi olla, syödessähän saa ottaa viinaa, eikä se vaikuta vereen...eihän? (niin meille on täällä ainakin vakuuteltu....).. Ja hyvä seurakin varmaan poistaa promilleja..

Jokatapauksessa, emme tiedä mikä on onnettomuuden syy.. Oli se sitten mikä tahansa, on tältä osin alkoholi-auto kulttuuri täällä hakusessa. Mielestämme se on kumma, että valehtelematta JOKA TOISESSA Madridin risteyksessä voi olla poliisipartio heilumassa ja vislaamassa (täysin toimivien valojen kanssa yhtä aikaa).. ihan vaan sen takia että homma näyttää tehokkaalle...ja saadaan työllistettyä ihmisä... -- Mutta sitten ei Saa*** saada valvottua kännissä ajamista, jota tapahtuu koko ajan kaikkialla... Huumeista nyt vielä puhumattakaan. Samaan listaan voi tietysti lisätä prostituution ym

Thaimaassa ym. kännissä ajamisen ymmärtää, ei ole nii tarkkaa. Espanja oli varmasti yksi niistä maista joka oli esimerkiksi kieltämässä ruotsin nuuskan myymistä. Kieltämättä esimerkiksi nuuska tappaa paljon enemmän ihmisiä kuin jokayö kännissä ajelevat 45 miljoonaa espanjalaista.. Mitäs sen on väliä..

Miten olisi, jos Espanjalaiset (Ranskalaisten, Italialaisten sekä muiden omahyväisten kuningaskansojen apaan) välillä katsoisivat omaan, yltiöpäisesti omahyväiseen sekä itsekeskeiseen napaansa, ajattelisivat välillä itseään ja omaa toimintaansa kriittisesti ja näin voisivat jopa kehittyä siihen EU-suuntaan, jota pienemmiltä ja kykenemättömiltä mailta vaaditaan ja jota tarkkaillaan. Onneksi olemme pohjoismaalaisia. Olemme tavanneet monta asiaa, joiden perusteella Espanjan ei tulisi kuulua Euroopan unioniin. Siis Espanjankaan. Resurssien tuhlausta, omahyväisyyttä, ajattelemattomuutta, tyhmyyttä sekä ylivaltaa.

Mitä se haittaa jos liikenteessä tulee ruumiita? Ei yhtään mitään, punaviinit täällä on ihan hyviä, tapas maistuu ja säätkin ovat olleen noin 9 astetta ja vesisadetta viimeiset kaksi viikkoa. Tervetuloa Espanjaan. Tämä on paratiisi!



------------------------------------


Maksamaton mainos:

Jos haluat lukea oikeasti hyvin tehtyä kriittistä tekstiä, tarkkoja ja faktoihin perustuvia perusteluja sekä loistavaa kirjoitustajua (sekä olet hiukkasen kiinnostunut politiikasta), kannattaa alkaa lukea Ajanteoksen kolumnia, jonka kirjoittamisesta vastaa Pekka Sartola. Suosittelen! (menossa projekti - kaikki tähänastiset kolumnit läpi)

Ei kommentteja: