lauantai 5. tammikuuta 2008

Vaihtooon.....

Heippa taas..


Alunperinhän tämän blogin tarkoitus oli kertoa vaihto-opiskelustamme. Tai ainakin matkustelusta. Matkusteluun täällä on ottukin ihan hyvin kantaa, mutta mukaan on sopinut kaikkea muuuta potaskaa, kuten esimerkiksi viiniaiheisia juttuja. Hauskaa se on ollut siinä mielessä, että tietyillä hakusanoilla blogimme pääseekin aika hyvin googlen hakutulosten kärkeen koskien juuri viini asioita =). Tästä sainkin idean, että voisin perustaa tähän rinnalle erillisen viini - blogin. Toistaikseksi sellaiseen ei ole aikaa, mutta katsellaan ensi kesänä. Silloin voisi olla erillinen blogi matkustelulle ja viineillä - jotka siis ovat lempiharrastuksemme ;)


Mutta nyt hiukan vaihtoasiaa.

Tiivistetysti tarinahan on mennyt näin:

Alkuvuosi 2007: Päätimme hakea vaihtoon. Lähetimme hakemukset ja meidät hyväksyttiin alustavasti Madridiin Universidad CArlos III de Madrid yliopistoon. Tässävaiheessa ei pahemmin valmisteluja tehty.

- Kävimme kahvilla yhden Tampereelta mukaan lähetvän opiskelijan kanssa.

Kesä 2007: Saimme hyväksynnän vastaanottavasta yliopistosta. Valitsimme syksylle 2007 Espanjan alkeiskurssin, jolla emme kauheasti kerinneet käymään. Kävimme ostamassa kotia Espanja aiheisia cd:tä. Nyt tammikussa alkaa olemaan kiire opiskella, kun itseopiskelu on hmm... Varasimme myös lennot sekä hotellin ekaksi viikoksi. Saimme vuokrattua asuntomme vaihdon ajaksi ystävällemme...

Syksy 2007: Kiireistä opiskelua. Ilmoittauduimme Madridin koulun listoille sekä Erasmuksen sähköpostilistoille / yhteisöihin esim facebookissa. Tapasimme toisen Madridiin llähtevän kaveruksen Espoosta, joka sattui olemaan kaverin -kaveri (sinänsä hyvin yllättävää näin suuressa maailmassa)

Talvi 2007: Antti sai uusittua passinsa. Olemme ostelleet matkaoppaita (Vaikka Suomalainen kirjakauppa onkin yrittänyt kaikin voimin estää meitä saamasta niitä!! Onneksi Akateeminen on olemassa. Kanta-asiakkuus juuri vaihtui..). Joulupukki sattui tuomaan lentolaukun sekä muuta matkalla tarvittavaa ;)

Odotettavissa: Rankkaa Espanjan opiskelua, sekä viimeisten kurssien tenttimistä ennen lähtöä. Antille myös odotettavissa noin 160 tuntia töitä Spoossa. (kiva).

Ei kommentteja: