perjantai 19. lokakuuta 2007

Eteläafrikkalainen Shiraz

- Semitumma, valoa ei näytä tulevan läpi, mutta ei kuitenkaan tummanpuhuva..
- Alkoholipitoisuus kohtalaisen suuri, lasin seinämille jää selvä viinikerros joka lähtee valumaan
- Tuoksu on hedelmäinen ja siitä on selvästi aistittavissa tervan ja jopa savun aromeja
- Maku on mielestäni lähempänä puolitäyteläistä, ja siitä on erotettavissa selvästi samoja tervan, ehkä jopa rikin aromeja.

Niin...

Yksi tarpeeksi työntäyteinen viikko taas ohi. Viikkoon mahtui töitä, koulua ja taas koulua. Perjantai-ilta olisi todella mukava rahoittaa ja vain olla. - So be it. No, Espanjaa jos kuitenkin lukisi... Sitä voi hyvillä mielin tehdä myös viinilasi kourassa..
--> Niinpä suunta kohti ainoaa toimivaa suomen valtion omistamaa yritystä, Alkoa. Olen harrastanut viinejä ehkä vuoden.. Tänä aikana Alkon henkilökunta on poikkeuksetta ollut aivan loistava apu viinin valitsemisessa. (maksettu mainos)

Tälläkertaa pyysimme saada viinin, joka sopisi seurusteluun, sisältäisi hiukan tanniineja ja voisi olla tyypiltään shiraz tai vastaava. Ensimmäinen ehdotus olisi ollu Hesarin viimeviikon viini, Vahva ja Voimakas, Austraalialainen syrah. Ilman ruokaa tämä valinta tuntui hiukan vahvalle ja seuraavaksi ehdotukseksi tuli meille aivan uusi ulottuvuus Etelä-AFRIKKALAISET viinit. Tarjous johon oli pakko tarttua.

Etelä-Afrikkalaisia viinejä (shiraz) sävyttää yleensä savuiset ja tervaiset aromit.. Juurikin ne samat mitä viinistämme on aistittavissa... Suosittelemme.

Eipä sitten muuta.

Ei kommentteja: